ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Με αφορμή το ταξίδι του Πάπα στο Ιράκ, προ διμήνου, είχαμε παρουσιάσει την πλούσια ιστορική παρουσία του Χριστιανισμού στην περιοχή, 12 διαφορετικών παραδόσεων, παρόλο που αποτελούν το 2% μόλις του πληθυσμού.

Οι Χριστιανοί Καθολικοί προέρχονται από 5 διαφορετικές “παραδόσεις”: Χαλδαίοι Καθολικοί, Σύριοι Καθολικοί, Αρμένιοι Καθολικοί, Ελληνομελχίτες Καθολικοί και Καθολικοί Λατινικού τυπικού.

Σημαντική Χριστιανική πόλη είναι το Qaraqosh, στην κοιλάδα της Νινευή, όπου το 90% των 50.000 κατοίκων της είναι Χριστιανοί. Η πόλη ήταν υπό την εξουσία του Ισλαμικού Κράτους την περίοδο 2014-16, τα σημάδια της οποίας είναι ακόμα φανερά στα Χριστιανικά μνημεία. Όμως στις αρχές Μαΐου 120 παιδιά δύο ενοριών (!) έλαβαν την Πρώτη Κοινωνία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και ακολουθούν άλλα 400 των υπολοίπων επτά ενοριών της πόλης. Ο Εφημέριος του Συροκαθολικού Καθεδρικού Ναού της Αμιάντου Συλλήψεως π. Majeed Attalla, που τέλεσε τη σημαντική τελετή, ανέφερε ότι τα παιδιά αυτά είναι “η Ελπίδα για το Μέλλον” της Εκκλησίας, προετοιμάσθηκαν με επιμέλεια, παρά τον κορωνοϊό και όλοι οι Χριστιανοί αισθάνονται το θετικό αντίκτυπο της παπικής επίσκεψης

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου