ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ

1η Επέτειος από τη χειροτονία του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου

Με ιδιαίτερη απλότητα και ταπεινότητα, όπως χαρακτηρίζει άλλωστε και τον ίδιο σε όλη τη μέχρι τώρα πορεία της ζωής του, και χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις, θέλησε να εορτάσει την 1η επέτειο της επισκοπικής του χειροτονίας, ο Σεβ.Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης, μία μέρα πριν την επέτειό του, η οποία είναι στις 2 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στους πιστούς που κατέκλυσαν το ναό – τόσο επειδή κάποιοι το γνώριζαν αλλά και διότι κάθε Τετάρτη τελείται η Θεία Λειτουργία εκεί, και όσοι ευλαβούνται ιδιαίτερα την Παναγία, συμμετέχουν – θέλησε να τελέσει μια ευχαριστιακή Θεία Λειτουργία προκειμένου να ευχαριστήσει το Θεό Πατέρα για τον ένα χρόνο ποιμαντορίας του στην Καθολική Επισκοπή Σύρου-Θήρας και Κρήτης  και να ζητήσει να τον στηρίζει στο έργο που έχει αναλάβει.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην ημέρα της χειροτονίας του, στον ίδιο ναό πριν ένα χρόνο, ενώ υπενθύμισε και το ρόλο της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και στην έξοδο του ναού, πρόσφερε γλύκισμα δεχόμενος τις ευχές των πιστών, που για ακόμη μια φορά, έδειξαν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον ΑΞΙΟ ποιμένα της Τοπικής μας Εκκλησίας, υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και κάθε ευλογία από τον Κύριο στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, ώστε με τη ζωή και το παράδειγμά του, πραγματικά να οδηγεί την Εκκλησία μας, δηλ. όλους εμάς, στο δρόμο του Χριστού.

Σπεράντζα Δουράτσου
1 Ιουλίου 2015

Πηγή: episkopisyrou.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου