ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ

Δεν έχει σημασία αν  τα πράγματα που κάνω είναι μικρά  ή μεγάλα.  Μεγάλα ή μικρά  είναι όλα σημαντικά διότι όλα έχουν ένα αξία απεριόριστη: “ Το έκανες σε μένα”. “Είσελθε στη χαρά του Κυρίου”! Είναι στην πραγματικότητα ένα εισιτήριο εισόδου. Η κάρτα ελεύθερης πρόσβασης.

Η Αγία Αικατερίνη ένα βράδυ δέχτηκε μια επίσκεψη ενός φτωχού  που της ζήσε κάτι να φάει  και να ντυθεί. Η Αγία σηκώθηκε αμέσως, τον εξυπηρέτησε όσο της ήταν δυνατό και φτωχός έφυγε. Το επόμενο πρωινό της φανερώθηκε ο Ιησούς κρατώντας στα χέρια του χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια και της λέει: “Αυτά είναι τα πράγματα που μου έδωσε χθες το βράδυ στο πρόσωπο του φτωχού που σε επισκέφτηκε. Όλα τα δώρα σου έγιναν χρυσό.

Ο Θεός βάζει στο λογαριασμό μας ότι καλό κάνουμε σε όποιον περνά από δίπλα μας σου ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας της γης. Από αυτό βεβαιώνεται το βάθος της έκφρασης: «Στο τέλος της ζωής θα λάβεις αυτό που δώρισες».

Να θυμάσαι ότι « αυτό που κάνεις σε ένα από αυτούς του πιο μικρούς αδελφούς μου, το κάνεις σε μένα». Λοιπόν αποδίδω  την  αγάπη μου στο Θεό, όταν τον χορταίνω στο πρόσωπο του πεινασμένου στον οποίο ο Θεός είναι παρών, τον ξεδιψάω  στον διψασμένο  στον οποίο ο Θεός  ο ίδιος είναι διψασμένος, τον επισκέπτομαι στη φυλακή  όπου ο Θεός κλείστηκε, τον συγχωρώ στον αμαρτωλό, στον οποίο ο Θεός «έγινε αμαρτία».

«Όχι  όποιος λέει «Κύριε, Κύριε»,  αλλά αυτός που κάνει έργα αγάπης…… εισέρχεται, σώζεται»  

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου