ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΠΙ ΤΩ ΑΥΤΩ

ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΠΙ ΤΩ ΑΥΤΩ

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη μεσημέρι, 12 Μαρτίου 2015, η τετραήμερη πνευματική περισυλλογή του Κλήρου της Καθολικής Μητροπόλεως παντός Αιγαίου.

Ήταν αληθινά όμορφες οι στιγμές και οι ημέρες που ζήσαμε μαζί: ένας ιεροδιάκονος, δέκα οκτώ ιερείς και δύο επίσκοποι. Νιώσαμε ως αδέλφια και ανανεώσαμε την μεταξύ μας αγάπη.

Πριν το τέλος της περισυλλογής, όπως προέβλεπε   το Πρόγραμμα ανταλλάξαμε, μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα, τους ποιμαντικούς μας προβληματισμούς, αναζητώντας τρόπους να σταθούμε πιο κοντά στα πάσης λογής προβλήματα των μελών της Εκκλησίας μας αλλά και της κοινωνίας.

Ο π. Κοντίδης, τον οποίο είχαμε καλέσει να διευθύνει αυτό το πνευματικό τετραήμερο, μας παρουσίασε με θεολογικό και πρακτικό τρόπο μερικά κεφάλαια από το κατά  Ιωάννη Ευαγγέλιο: τον πρόλογο του Ευαγγελίου, την εκλογή των μαθητών, το θαύμα στο γάμο της Κανά, τη συνάντηση του Ιησού με τον  Νικόδημο, τη συνάντηση με τη Σαμαρείτισσα, τη θεραπεία του παραλύτου  στη Βηθεσδά). Μέσα από την παρουσίαση αυτών των κεφαλαίων μας βοήθησε να ανανεώσαμε την πίστη μας στο Θεό,  την ελπίδα μας για  ένα καλύτερο παρόν και μέλλον της Εκκλησίας, παρά τις όποιες δυσκολίες και προπάντων να ανανεώσουμε την αγάπη μας  προς τον Χριστό και την  αποστολή, που ο ίδιος μας ανάθεσε.

Αυτός εξ άλλου ήταν  και ο σκοπός της πνευματικής περισυλλογής.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου