ΕΙΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ

ΕΙΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπός μας, μην μπορώντας να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Σάμο (8-9 μποροφ), για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 6 Ιουλίου στην εκεί ενορία μας, παρέμεινε στην Τήνο. Το βραδάκι στις 8 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου μαζί με τον προσωρινό Λειτουργό των Ενοριών Κιουράς Καρδιανής και Αγίου Ιωάννη Σκαλάδου π. Μάρκο Βιδάλη του ιερού κλήρου της Αθήνας.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος  ζήτησε στους παρόντες που έφθασαν στο Ναό με το άκουσμα της καμπάνας, να προσευχηθούν και για εκείνον. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας είπε μεταξύ άλλων: Το πρώτο πρόσωπο που έφθασε σήμερα το πρωί στο Γραφείο μου, μού έφερε ένα τριαντάφυλλο. Το θεώρησα πολύ συμβολικό τόσο για την ομορφιά και το άρωμά του  όσο και για τα αγκάθια του. Το  άρωμα του συμβολίζει το άρωμα του Ευαγγελίου, του λόγου του Θεού, τον ίδιο τον Ιησού και τα αγκάθια τα είδα ως  σύμβολο του ακάνθινου στεφάνου του.

Αυτή είναι η ζωή του Ιησού, αυτή είναι η ζωή του ιερέα, αυτή είναι η ζωή του Επισκόπου: να μεταδίνει το άρωμα του ευαγγελίου και να το σφραγίζει με τις σταγόνες  αίματος που προκαλούν τα κάθε λογής αγκάθια. Δέχομαι και τα δύο διότι συμβολίζουν το Χριστό  στον οποίο από 21  χρόνια απευθυνόμαστε, του λέμε και ψάλλουμε: « ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου