ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, παρουσία των προβλεπομένων από τα μέτρα προστασίας πιστών, ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με αφορμή την ανακήρυξη του Ναού του Αγίου Ιωσήφ στα Μοναστήρια ως Παντηνιακό Προσκύνημα.
Μαζί του συλλειτούργησαν ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο π. Ιωάννης Σκλάβος, ο π. Ριχάρδος Ταρασκιέβιτς, ο π. Μάρκος Βιδάλης, και ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, που ορίστηκε και υπεύθυνος του προσκυνήματος, ενώ παρών ήταν και ο διάκονος μας Μάριος Φώσκολος.


Τα μέλη της χορωδίας της Αρχιεπισκοπής μας, με τις γλυκές ψαλμωδίες μας βοήθησαν να προσευχηθούμε και να αποδώσουμε τις απαραίτητες τιμές στον Άγιο Ιωσήφ.
Στο λόγο του ο Σεβασμιότατος μας υπενθύμισε τον σιωπηλό, αλλά βασικότατο ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στην εκπαίδευση του μικρού Ιησού, που με «την καρδία ενός πατέρα» τον μεγάλωσε και συνεχίζει να μεσιτεύει για εμάς.
Με την ανακήρυξη του Προσκυνήματος του Αγίου Ιωσήφ, η εκκλησιαστική μας επαρχία αποκτά ένα προσκύνημα για κάθε μέλος της Αγίας Οικογενείας, προσκυνήματα τα οποία μας βοηθούν και μας στηρίζουν στην καθημερινή οικογενειακή μας ζωή.

Στο προσκύνημα θα τελείτε Θεία Λειτουργία κάθε Τετάρτη στην ώρα που θα ανακοινωθεί, ενώ πριν την Θεία Λειτουργία θα υπάρχει και δυνατότητα ατομικής εξομολόγησης.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου