Εγκαίνια έκθεσης «Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών”»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ

“ΤΗ ΜΕΓΑΛΩΤΑΤΗ ΒΙΤΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ”»

 

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε “στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η έκθεση «Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών”», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της” .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της naftemporiki.gr: “το κατά κύριο λόγο ιστορικό περιεχόμενο της εκθέσεως βασίζεται σε ευρωπαϊκό ιστοριογραφικό αρχειακό υλικό και πλαισιώνεται από σπουδαία αρχαιολογικά τεκμήρια και έργα τέχνης προερχόμενα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, την Εφ.Α. Κερκύρας, την Εφ.Α. Κυκλάδων, την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, το Πολεμικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, τη Βρετανική Σχολή Αθηνών, το Ίδρυμα Ι. Κωστόπουλου, την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου – Άνδρου & Μυκόνου, το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο και τις ιδιωτικές συλλογές των Θανάση Μαρτίνου, Μιχαήλ Σκούλλου και Σπύρου Γαούτση. Εποπτικό υλικό προέρχεται επίσης από τα Αρχεία Σιμάνκας της Ισπανίας, το Ναυτικό Μουσείο Βαρκελώνης, το Εσκοριάλ, τη Βασιλική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας κλπ”.

Από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα Σεβασμιότατος π. Savio Hon TAI-FAI, S.D.B, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών (η Ναύπακτος ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών) Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Θεόδωρος Κοντίδης, τ.Ι., και ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης τον οποίο συνόδευε ο π. Μάρκος Φώσκολος.

Στην έκθεση φιλοξενούνται μεταξύ άλλων Εικόνες με θέμα την Παναγία του Ροδαρίου αφού το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου με την ευλάβεια στο άγιο Ροδάριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

πληροφορίες & φωτογραφία: naftemporiki.gr

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου