Εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών 2023: κάνετε το καλό, αναζητάτε το δίκαιο

«Μάθετε να κάνετε το καλό, αναζητήστε τη δικαιοσύνη» είναι το θέμα της φετινής εβδομάδας προσευχής για την ενότητα των χριστιανών (18-25 Ιανουαρίου). Το επέλεξε το Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών της Μινεσότα, των Ηνωμένων Πολιτειών και προέρχεται από το Βιβλίο του Ησαΐα  (1,17).
Η διεθνής επιτροπή που έχει διοριστεί και είναι επιφορτισμένη με την αναθεώρηση του εγχειρίδιου της Εβδομάδας, συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Μινεσότα στο Bossey της Ελβετίας, από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2021. Η τοπική ομάδα που συνέταξε το φυλλάδιο αποτελούνταν από άνδρες, γυναίκες, μητέρες, πατέρες, άτομα ικανά να αφηγηθούν ιστορίες, εκπροσώπους διαφορετικών λατρευτικών εμπειριών και εκφράσεων πνευματικότητας, τόσο των αυτόχθονων πληθυσμών των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και των κοινοτήτων μεταναστών που τώρα αποκαλούν αυτή την περιοχή «σπίτι» τους και που κουβαλούν διαφορετικές ιστορίες.

Τα μέλη της ομάδας αντιπροσώπευαν επίσης αστικές και προαστιακές περιοχές και πολλές χριστιανικές κοινότητες. Αυτή η ποικιλομορφία επέτρεψε έναν βαθύ προβληματισμό και μια εμπειρία αλληλεγγύης εμπλουτισμένη από πολλές διαφορετικές αντιλήψεις. Μέλη της τοπικής ομάδας της Μινεσότα ελπίζουν ότι η προσωπική τους εμπειρία ως θύματα ρατσισμού και απαξίωσης θα χρησιμεύσει ως μαρτυρία για την απανθρωπιά που οφείλει να χαρακτηρίζει τα παιδιά του Θεού προς τον πλησίον. Αλλά υπάρχει επίσης μια βαθιά εσωτερική επιθυμία, ως Χριστιανοί που ενσαρκώνουν το δώρο του Θεού για ενότητα, να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε τις διαιρέσεις που μας εμποδίζουν να κατανοήσουμε και να βιώσουμε την αλήθεια ότι όλοι ανήκουμε στον Χριστό.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών, ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει Γενικές Ακροάσεις την Τετάρτη στις 18 Ιανουαρίου και στις 22 Ιανουαρίου. Την Κυριακή του Λόγου του Θεού θα λειτουργήσει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 9.30 ώρα Ιταλίας. Στις 25 Ιανουαρίου, Πανήγυρη της Μεταστροφής του Αγ. Αποστόλου Παύλου, στη Βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών, στις 5.30 μ.μ. θα τελέσει τον Β’ Εσπερινό για το τέλος της Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου