Εαρινή Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Απριλίου 2023, άρχισαν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων, οι εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Το πρωί της Παρασκευής, 28 Απριλίου, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Ιωάννη Ρωμαίου Παουλόφσκι, νέου Αποστολικού Νουντσίου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια οι Ιεράρχες συναντήθηκαν συνοδικώς με τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, την αγάπη του και την προσευχή του για όλους τους Έλληνες, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τρέχοντα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρωμαίος Ποντίφικας επισκέφτηκε ως τώρα δύο φορές τη χώρα μας. Την πρώτη φορά μετέβη στη Λέσβο (16 Aπριλίου 2016) και την δεύτερη πραγματοποίησε επίσημο Αποστολικό Ταξίδι στην Ελλάδα σε Αθήνα και Λέσβο (4-6 Δεκεμβρίου 2021). 

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι Ιεράρχες θα μεταβούν στην Εξαρχία Καθολικών Αρμενίων, η οποία εορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της (1923-2023) και υποδέχεται την Αυτού Μακαριότητα τον Πατριάρχη της Ραφαήλ-Πέτρο ΙΑ’, ενώ θα παραστούν και στην πανυγηρική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος των Ελληνορρύθμων, για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια ιεροσύνης του Αποστολικού Εξάρχου Σεβ/τατου Εμμανουήλ Νιν.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας, 1η Μαΐου.

Από την Γραμματεία της ΙΣΚΙΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου