Είναι μέσα μας

Είναι μέσα μας

Φαίνεται παράξενο, αλλά είναι αλήθεια ότι συχνά διαβάζετε γύρω σας μια απάντηση, μια διευκρίνιση, μια συνειδητοποίηση γι αυτό που σε απασχολεί μέσα σου.

Στον κήπο βλέπω ένα μικρό παιδί τεσσάρων χρόνων, να είναι καθισμένο στο μικρό ποδήλατό του, το οποίο υποστηρίζεται από τον μπαμπά. Ο μπαμπάς του λέει: σταμάτα λίγο εδώ, βάλε τα πόδια στο έδαφος, περίμενέ με, πάω να πάρω τον αδελφό σου που έμεινε πίσω.

Ενώ ο μπαμπάς απομακρύνεται καμιά δεκαριά μέτρα, ο μικρός, φοβισμένος, φωνάζει: «μπαμπά, μπαμπά! Φοβάμαι όταν με αφήνεις μόνο!»

Όλοι φοβούνται όταν δεν ξέρουν ότι τους αγαπούν προσωπικά, ότι τους προσέχουν, ότι τους ακολουθούν.

Οι γονείς αυτής της γης δεν μπορούν πάντα και συνεχώς να είναι παρόντες για τα παιδιά τους, ούτε μπορούν πάντα να τα παίρνουν από το χέρι, ούτε μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους απευθύνουν το λόγο.

Ο Θεός πατέρας, μπορεί, είναι παρόν για όλους. «σε αυτόν ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε». Επομένως ο Θεός όχι μόνο είναι κοντά μας, αλλά είναι μέσα μας, στην πραγματικότητα και εμείς είμαστε μέσα σε αυτόν.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 10-11 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 10-11 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου