Είμαι «σκουλήκι» της γης

Είμαι «σκουλήκι» της γης

Η απλότητα, η αμεσότητα της γνωστής σε όλους Natuzza Evolo της επιτρέπουν να λέει, ακόμη και να τραγουδά σε όλους όλα τα θετικά πράγματα που ο Θεός συνδυάζει.

Εκείνη, αναλφάβητη, τραγουδά ακόμη και γι’ αυτό που αν και εντελώς αρνητικό, ο Κύριος το αλλάζει. Αν την ακούσετε με προσοχή μπορείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι γι’ αυτήν τα πάντα είναι θετικά επειδή τα λαβαίνει από τα χέρια του Θεού.

Υπενθύμισε ότι αιμορραγεί και ότι φέρει τα στίγματα και ότι υποφέρει τα χίλια δεινά: «Πάντα ευχαριστώ – απαντά – για όλα αυτά που μου στέλνει ο Κύριος».

Χτες, άκουσα ένα διάλογο μεταξύ αυτής και ενός δημοσιογράφου. Μπορώ να δηλώσω ότι μπροστά της ακόμη και ο πιο απρόσεκτος και επιφανειακός δημοσιογράφος δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος.

Εντούτοις, όποιος την ακούει ή ασχολείται μαζί της, συμμετέχει και συγκλονίζεται από την εκπληκτική ειλικρίνειά της.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος εντυπωσιασμένος, κάνει μια τελευταία ερώτηση: «Πώς εκείνη, η Natuzza, τόσο γνωστή και ξακουστή στον κόσμο έχει το κουράγιο και την ταπεινότητα να αποκαλείται «σκουλήκι» της γης. Δεν αισθάνεται ντροπή!;»

 «Όχι – απαντά εκείνη – διότι είναι αλήθεια ότι είμαι «σκουλήκι» της γης. Αλλά… εσείς, και εσείς το ίδιο είστε, εσείς… ποιος νομίζετε ότι είστε!;»

Καυτή αυτή η απάντηση προς τον δημοσιογράφο. Απλά δεν μου μένει παρά να σκεφτώ: αυτές τις ημέρες ο λόγος του Θεού προφητεύει ότι ο Ιησούς ταπεινώθηκε για την αγάπη, φόρεσε την αμαρτωλή σάρκα μας για να μας ντύσει με τη θεότητά του.

Έγινε «σκουλήκι της γης» για να  μετατραπεί κάθε άνθρωπος σε «αγγελική πεταλούδα».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου