«Είμαι ένα τυχερό παιδι. Είμαστε 30 άτομα στο σπίτι!»

 

Στις 21-5-22, στη στήλη «Γράμμα προς το Διευθυντή», της καθημερινής καθολικής ιταλικής εφημερίδας «L`Avvenire», δημοσιεύθηκε η επιστολή του 11χρονου Matteo, που ακολουθεί. Δεν πρόσεξα ότι αναφερόταν στην Ελλάδα, μου το επισήμαναν οι γονείς του παιδιού, με την άδεια των οποίων την παρουσιάζω, σε δική μου μετάφραση:

 

«Αγαπητέ Διευθυντή,

Με λένε Matteo, είμαι 11 χρονών και από 3 ετών ζω στο εξωτερικό, με τον μπαμπά και τη μαμά, που έχουν ιδρύσει ένα «Σπίτι – Οικογένεια».

Θεωρώ τον εαυτό μου από τα πιο τυχερά παιδιά στον κόσμο, γιατί αυτή η «περιπέτεια» με βοήθησε να καταλάβω πόσο σκληρός μπορεί να είναι ο κόσμος και με έκανε πιο ευγενικό προς τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Πολλοί με ρωτούν γιατί ήρθα στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι ότι οι γονείς μου, πριν κάνουν παιδιά, εντάχθηκαν σε μια καθολική οργάνωση που δραστηριοποιείται και σε αποστολές στο εξωτερικό.

Ο don Oreste Benzi, ο ιδρυτής, τη δημιούργησε πριν χρόνια για να βοηθήσει τους φτωχούς του κόσμου. Οι γονείς μου υποδέχονται και φιλοξενούν τέτοια πρόσωπα. Όλοι όσοι έρχονται να ζήσουν μαζί μας κουβαλούν μια ιστορία. Μερικές φορές ο μπαμπάς και η μαμά δε μας αφήνουν να ακούσουμε, γιατί μπορεί να είναι πολύ σκληρό. Αλλά συχνά ακούω κρυφά. Κάποιοι είναι από το Αφγανιστάν, άλλοι έχουν περάσει πολύ τρομακτικά και άσχημα πράγματα, θα ήθελα να σας πω, αλλά όχι, είναι πολύ προσωπικά.

Αυτό με βοήθησε να καταλάβω την κακία του κόσμου αλλά και την αγάπη που μπορεί να προσφερθεί. Πολλοί με ρωτούν πόσοι είμαστε σπίτι. Θα έπρεπε να ήμαστε πέντε (με τους γονείς) αλλά είμαστε τριάντα, η οικογένεια μου και οι οικογένειες που φιλοξενούνται!

Όπως είπα νιώθω πραγματικά από τους πιο τυχερούς ανθρώπους, γιατί είναι όμορφο, φανταστικό, εξαιρετικό να ακούς ξένες γλώσσες, να βλέπεις ταλαιπωρημένους ανθρώπους να περνούν καλά και να αγκαλιάζεις άτομα που το έχουν ανάγκη. Πολλοί κοροϊδεύουν τους ανθρώπους με τους οποίους ζω, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν τους γνωρίζουν καλά. Εγώ, που τους ξέρω καλά, μπορώ να πω ότι αγαπούν, ζουν, τρώνε, κοιμούνται και έχουν την επιθυμία να εξερευνήσουν τον κόσμο όπως εμείς, γιατί είναι άνθρωποι όπως εμείς.

Matteo»

 

O Διευθυντής Marco Tarquinio φυσικά γνωρίζει το έργο της οργάνωσης του don Benzi «Πάπας Ιωάννης 23ος» και ευχαρίστησε το μικρό Matteo. Όλοι εμείς που γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για το θεάρεστο και δύσκολο έργο που επιτελούν οι γονείς του, Φιλίππο και Φαμπιόλα, στη Χώρα μας, για πρόσφυγες και άστεγους κυρίως, ας τους ενισχύουμε όπως μπορούμε!

 

Μετάφραση και φωτογραφία του ιδρυτή της οργάνωσης από L`Avvenire

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου