Δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο της επίσκεψης του Πάπα στο Σεράγεβο.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο της επίσκεψης του Πάπα στο Σεράγεβο.

 

 

Βοσνία – «Ειρήνη υμίν»: αυτό είναι το σύνθημα της επίσκεψης του Πάπα στο Σεράγεβο στις 6 Ιουνίου, το λογότυπο του οποίου παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Απεικονίζει ένα περιστέρι με κλαδί ελιάς, σύμβολο της ειρήνης, ενώ σχηματίζεται ο Σταυρός, μέρος του οποίου αποτελεί ένα κίτρινο τρίγωνο που συμβολίζει τα σύνορα της Βοσνίας. Το λογότυπο είναι στα  χρώματα του φωτός, της σημαίας της Βοσνίας και των Κροατών που ζουν στη Βοσνία, μία χρωματική σύνθεση σε λευκό, μπλε, κίτρινο και κόκκινο.

Κατά την παρουσίαση του συνθήματος και του λογότυπου στον Τύπο, ο αρχιεπίσκοπος του Σεράγεβο καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτζ δήλωσε ότι «πηγή έμπνευσης είναι ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος όταν ανακοίνωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενθαρρύνει την ειρηνευτική διαδικασία στη Βοσνία. Επιπλέον, το «Ειρήνη να είναι μαζί σου» είναι η φράση που είπε ο Ιησούς χαιρετώντας τους μαθητές στην εμφάνισή του μετά την Ανάστασή Του. Στις μέρες μας, δεν υπάρχουν βεβαιότητες για το μέλλον, και γι 'αυτό όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα, ειδικά εμείς οι Καθολικοί, χρειαζόμαστε μια τέτοια ενθάρρυνση».

Ο καρδινάλιος ευχαρίστησε τους δημιουργούς του λογότυπου, καλλιτέχνες MiroslavSetkaκαι  Ντράγκαν Ιβάνκοβιτς, οι οποίοι  και το έκαναν προσφορά. Λεπτομέρειες της επίσκεψης θα γίνουν γνωστές μετά τις 8 Απριλίου, ενώ τοπικές πηγές αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας θα φθάσει στο Σεράγεβο για τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Πάπα.

«Αντιμετωπίζοντας την κουλτούρα του θανάτου»

«Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, ο αριθμός των επιθέσεων που δέχεται η ζωή έχουν αυξηθεί, με νέες, συγκαλυμμένες μορφές. Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα περιορίσουμε την πρόοδο του πολιτισμού του θανάτου». Αυτό γράφει ο σεβασμιότατος ZygmuntZimowski, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τους λειτουργούς της υγείας, στο μήνυμά του που διαβάστηκε στην έναρξη της Ημέρας της Μελέτης για την εγκύκλιο «Το Ευαγγέλιο της ζωής», για την 20ή επέτειο από τη δημοσίευσή της. Η διοργάνωση της Ημέρας Μελέτης, έγινε από το Ποντιφικό Συμβούλιο, και η πρωτοβουλία αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την τριακοστή επέτειο από την ίδρυση του Συμβουλίου, με το MotuProprioDolentiumHominumπου δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1985 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. «Η ανθρώπινη ζωή» -συνεχίζει στο μήνυμά του ο σεβασμιότατος Zimowski, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι παρών στην εκδήλωση για λόγους υγείας- «χειραγωγείται στο όνομα δήθεν δικαιωμάτων»: η έκτρωση, το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδί με κάθε κόστος, η ευθανασία. «Θέλουμε να επιμείνουμε στη σημασία της διδασκαλίας του Ιωάννη Παύλου Β΄ για την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής,  είπε ο πάπας Φραγκίσκος στις 5 Μαρτίου του τρέχοντος έτους». Στην αναφορά του για τον Χάρτη των λειτουργών της υγείας που δημοσιεύθηκε λίγο μετά το "Ευαγγέλιο της ζωής", ο σεβ. Zimowskiκαταλήγει: «Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιωάννη Παύλου Β΄, πρέπει να είμαστε οι γενναίοι υπερασπιστές της ανθρώπινης ζωής. Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα περιορίσουμε την πρόοδο του πολιτισμού του θανάτου».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου