ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΠΑΠΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΠΑΠΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΑΠΟ  «ΔΥΟ» ΠΑΠΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Σήμερα το πρωί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου οκτακόσιες χιλιάδες  άτομα συμμετείχαν  στην Ιεροτελεστία της αγιωνυμίας «δύο Αγίων Παπών»: του Ιωάννη 23ου και του Ιωάννη Παύλου του 2ου Πάνω από τριακόσιες χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν  την ιεροτελεστία από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της Ρώμης. 
Ήδη από  τις πέντε το πρωί, την ώρα δηλαδή που ανοίγει η Πλατεία του Αγίου Πέτρου, τόσο η Πλατεία όσο  και οι γύρω οδοί ήταν ασφυχτικά γεμάτες  από προσκυνητές που έφθασαν από όλα τα μέρη του κόσμου, μεταξύ αυτών εκείνοι που έφθασαν από την Πολωνία και αποτελούσαν και την μεγαλύτερη εκπροσώπηση.
Ήταν παρούσες οι επίσημες αντιπροσωπείες  περισσοτέρων από εκατό Κρατών, περισσότεροι από είκοσι Αρχηγοί Κρατών  και πολυάριθμες προσωπικότητες  του κόσμου του πολιτικού  και της κουλτούρας, μεταξύ των οποίων ο Βασιλιάς  της Ισπανίας Juan Carlos και η Βασίλισσα Σοφία, ο Βασιλιάς Alberto 2ο και η Βασίλισσα Paola του Βελγίου, ο Πρίγκιπας  HansAdam του  Lichtenstein, ο Μεγάλος Δούκας Enrico του Lussemburgo, ο πρώην Πρόεεδρος  της Πολωνικής Δημοκρατίας Lech Walesa, ο Πρόεδρος της Βουλής της Αργεντινής lián Dominguez, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, Hernan Van Rompuy και της Επιτροπής της Ευρώπης, José Manuel Barroso.Στην Ιεροτελεστία συμμετείχαν επίσης οι δύο πρωταγωνίστριες των θαυμάτων του Ιωάννη Παύλου του 2ου, Αδελφή Adele Labianca και  Floribeth Mora Díaz.
Οι  εικόνες  των δύο Παπών πάνω από την κεντρική πύλη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ήταν εκείνες που είχαν αναρτηθεί και κατά την ημέρα της μακαριωνυμίας.
Στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου που ήταν στολισμένη με περισσότερα από 30.000 τριαντάφυλλα προερχόμενα από  το Ecuador και στην οδό della Conciliazione, εκατοντάδες χιλιάδες πιστών προετοιμαζόντουσαν  για την Ιεροτελεστία απαγγέλλοντας το άγιο Ροδάριο  της Θείας Ευσπλαχνίας. Ενδιάμεσα γινόταν ανάγνωση  κειμένων  της Διδασκαλίας των δύο Παπών ενώ προηγείτο ο ύμνος  στον Μακάριο  Ιωάννη 23ο «Καλέ Ποιμένα της ποίμνης του Χριστού». Η προσευχή ολοκληρώθηκε  με τον ύμνο προς τον Μακάριο Ιωάννη Παύλο τον 2ο «Ανοίξτε τις πόρτες στον Χριστό». 
Κάτω από μία συνεχή βροχή και ενώ απαγγέλλονταν οι Λιτανείες των Αγίων, άρχισε η είσοδος των συλλειτουργούντων Καρδιναλίων και Επισκόπων, οι οποίοι πριν πάρουν τη θέση τους στο χώρου της Θείας Συλλειτουργίας,  χαιρέτησαν τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο, ο οποίος και συλλειτούργησε  με τον Άγιο Πατέρα. Λίγα λεπτά μετά τις δέκα, ο Πάπας Φραγκίσκος  εισήλθε στην Πλατεία  του Αγίου Πέτρου  και πριν αρχίσει την Ιεροτελεστία  της αγιωνυμίας  ασπάστηκε  τον επίτιμο  Πάπα. Αμέσως μετά ο Καρδινάλιος Amato, S.D.B., Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων ζήτησε από τον Πάπα να εγγράψει  τα ονόματα των δύο Μακαρίων Παπών στο Επίσημο Αγιολόγιο της Εκκλησίας.Η επίσημη ανακήρυξη των δύο νέων αυτών  Αγίων συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα πολλών εκατομμυρίων πιστών σε όλο το χριστιανικό κόσμο.

 
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου