ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΫΠΗΡΕΤΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Στην Πάρο βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπός μας, χθες Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Σκοπός του ταξιδιού του η τέλεση της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής και η μετάδοση του Μυστηρίου του Χρίσματος σε δύο παιδιά της ενορίας.

Πράγματι λίγο πριν το μεσημέρι τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παροικία Πάρου από τον Αρχιεπίσκοπο,  στην οποία συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ναού,  π. Γεώργιος Παλαμάρης.

Από Τήνο έφθασαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο τρία άτομα, και από τη Νάξο η κυρία Λία η οποία και συνόδεψε στο εκκλησιαστικό όργανο τα ασματικά μέρη  της Θείας Λειτουργίας.

Ήταν μια όμορφη γιορτή για την  εκεί ενοριακή κοινότητα, διότι τα δύο παιδιά που έλαβαν το Μυστήριο του Χρίσματος, είναι τα παιδιά που από χρόνια υπηρετούν στο ιερό, ως λειτουργοϋπηρέτες με τρόπο θαυμαστό, υποδειγματικό και συνειδητό.

Οι γονείς των δύο αυτών παιδιών μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για τα παιδιά τους και εμείς τους ευχόμαστε να τα χαίρονται και με το δικό τους χριστιανικό παράδειγμα και την βοήθεια των αναδόχων τους, να τα βλέπουν να αυξάνουν σε ηλικία και σοφία, αυτή  που έλαβαν, ως δώρο, από Άγιο Πνεύμα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου