ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΫΠΗΡΕΤΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Στην Πάρο βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπός μας, χθες Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Σκοπός του ταξιδιού του η τέλεση της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής και η μετάδοση του Μυστηρίου του Χρίσματος σε δύο παιδιά της ενορίας.

Πράγματι λίγο πριν το μεσημέρι τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παροικία Πάρου από τον Αρχιεπίσκοπο,  στην οποία συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ναού,  π. Γεώργιος Παλαμάρης.

Από Τήνο έφθασαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο τρία άτομα και από τη Νάξο η κυρία Λία η οποία και συνόδεψε στο εκκλησιαστικό όργανο τα ασματικά μέρη  της Θείας Λειτουργίας.

Ήταν μια όμορφη γιορτή για την  εκεί ενοριακή κοινότητα, διότι τα δύο παιδιά που έλαβαν το Μυστήριο του Χρίσματος, είναι τα παιδιά που από χρόνια υπηρετούν στο ιερό, ως λειτουργοϋπηρέτες με τρόπο θαυμαστό, υποδειγματικό και συνειδητό.

Οι γονείς των δύο αυτών παιδιών μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για τα παιδιά τους και εμείς τους ευχόμαστε να τα χαίρονται και με το δικό τους χριστιανικό παράδειγμα και την βοήθεια των αναδόχων τους, να τα βλέπουν να αυξάνουν σε ηλικία και σοφία, αυτή  που έλαβαν, ως δώρο, από Άγιο Πνεύμα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου