Δυο Κορεάτες Επίσκοποι σε Νότια Κορέα και Αργεντινή

ΔΥΟ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Έχουμε συχνά αναφέρει ότι κορεάτες ιερείς υπηρετούν πλέον σε αρκετές χώρες του κόσμου. Επίσης γνωρίζουμε ότι αργεντινοί ιερείς υπηρετούν επίσης σε άλλες χώρες, όπως γνωρίζουμε από την Τήνο, με τους Πατέρες του Ενσαρκωμένου Λόγου. Οι ονομασίες νέων Επισκόπων από τον Πάπα Φραγκίσκο, στις 26 και 28 Οκτωβρίου 2021, κάνουν ευρύτερα γνωστούς δύο ως τώρα βοηθούς Επισκόπους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στην Κορέα, όμως ο πρώτος ζει στην Αργεντινή, εδώ και 44 χρόνια.

Στις 26/10 έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Επισκόπου Gustavo Help της Επισκοπής Venado Tuero στην Αργεντινή. Τον διαδέχθηκε ο “βοηθός Επίσκοπος με δικαίωμα διαδοχής” (coadiutor) Σεβασμιότατος Han Lim Moon, ετών 65. 

Ο νέος Επίσκοπος γεννήθηκε στην Κορέα, αλλά σε ηλικία 21 ετών του, στο 3ο έτος της ιερατικής σχολής, ακολούθησε την οικογένειά του, που μετανάστευσε στην Αργεντινή. Δε γνώριζε καθόλου ισπανικά, όμως τα έμαθε σύντομα και συνέχισε τις ιερατικές του σπουδές. Πήρε πτυχίο στην Ποιμαντική Θεολογία και αργότερα έκανε μεταπτυχιακά στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στην αρχή η ασιατική φυσιογνωμία φαινόταν περίεργη στους κατοίκους της χώρας. Σύντομα όμως εξελίχθηκε σε έναν απ` τους καλύτερους ιεροκήρυκες της Αργεντινής και οι ομιλίες του συγκεντρώνουν πολλούς ακροατές. Πάνω από 100.000 άτομα παρακολουθούν εβδομαδιαίως τα κηρύγματά του στα ισπανικά μέσω YouTube και στο Facebook, ενώ κάποιο πιστοί τα μεταφράζουν στα ιταλικά, γαλλικά, κορεατικά, αγγλικά και πορτογαλικά. Γνωρίζει προσωπικά τον Πάπα Φραγκίσκο όταν ήταν ακόμα Αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Άιρες. 

Στις 28/10 ανακοινώθηκε η αποδοχή της παραίτησης του 78χρονου Καρδιναλίου Andrew Yeam So-juing από την Αρχιεπισκοπή της Σεούλ και η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου της κορεατικής πρωτεύουσας (στην οποία υπάγεται εκκλησιαστικά και όλη η Βόρεια Κορέα) του 60χρονου, βοηθού Επίσκοπου Peter Chung Soon-taek, του Τάγματος των Ανυπόδητων Καρμηλιτών (OCD). Ο νεοεκλεγμένος Ιεράρχης, πριν ανακαλύψει την κλήση του και σπουδάσει Θεολογία – Φιλοσοφία (1986-92) στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, σπούδασε χημικός μηχανικός (1983-86) στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ. Επίσης ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στην Αγία Γραφή στο Βιβλικό Ινστιτούτο Ρώμης (1999-2004). Εργάστηκε ως Υπεύθυνος ιεροσπουδαστηρίων και σε έργα του Τάγματός του, ενώ από το 2013 ήταν βοηθός Επίσκοπος στη Σεούλ.

Θυμίζουμε ότι οι “Ανυπόδητοι Καρμηλίτες” ανήκουν στην παράδοση των ταγμάτων προσευχής. Ιδρύθηκαν από την Αγία Θηρεσία της Άβιλα και από τον Άγιο Ιωάννη του Σταυρού.

Πληροφόρηση–φωτογραφία: AsiaNews.it και Yonhop News Agency

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου