ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΖΩΝΗ

ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΖΩΝΗ

Σίγουρα ο ειδικός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, μπορεί να βοηθήσει πολύ μια καλή κουβέντα, η συμβουλή ενός συνετού και μορφωμένου ανθρώπου, η εμβάθυνση ενός βιβλίου, αλλά πάνω από όλα  μπορεί κανείς  να διδαχτεί από όσα συναντά στην καθημερινή ζωή του και προσπαθεί να τα δει με τα μάτια της πίστης.

Είναι ο ίδιος ο Θεός που μας καλεί να τον ακούσομε διαμέσου  τόσων διαφορετικών φωνών που ακούγονται μέσα μας, τα χίλια γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, οι χίλιες καταστάσεις ακόμη και απλές και ταπεινές που συναντάμε στο δρόμο μας.

Μια μέρα πηγαίνω στο γιατρό για να δω τα αποτελέσματα των ιατρικών μου εξετάσεων: η διάγνωση έδειξε κάτι σοβαρό. Ο γιατρός μου το είπε ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα. Δεν του έκρυψα την ταραχή μου. Προσπάθησα να αμφισβητήσω τη, τόσο καταστροφική  σιγουριά του  φυσιοθεραπευτή,  δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι από δω και στο εξής θα πρέπει να κυκλοφορώ καθισμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι ή «να περπατώ διπλωμένος στα δυο». Όμως ο ειδικός προσπαθεί να πείσει  και  με συμβουλεύει να πάω μέσα στην ημέρα  να δω κάποιο ειδικό της εμπιστοσύνης του και να μου υποδείξει την κατάλληλη «ορθοπεδική ζώνη» με  τρεις διαφορετικές θέσεις κουμπώματος».

Τον χαιρετώ με τον αέρα του ηττημένου και βγαίνω από το ιατρείο πραγματικά καταβεβλημένος.

Μόλις βρέθηκα στο δρόμο, άρχισα να σκέπτομαι: πως μου συνέβη αυτό, χωρίς καμιά προειδοποίηση και μάλιστα σε μια στιγμή που προγραμμάτιζα τόσες πρωτοβουλίες!

Γιατί να μου συμβεί αυτό σε μια στιγμή τόσο σημαντική για μένα; Προσπαθούσα να βρω μια λύση έστω και μυστηριώδη, περιμένοντας ταυτόχρονα μία απάντηση από το Θεό.

Με αυτές τις φοβερές σκέψεις προχώρησα μέχρι τη στάση του λεωφορείου. Ενώ περίμενα με σκυφτό το κεφάλι, στην άκρη του δρόμου τραβά την προσοχή μου ένα κομμάτι πολύχρωμο χαρτί που έγραφε με μεγάλα γράμμα δύο λέξεις στα αγγλικά: "lovestory", ιστορία αγάπης.

Αυθόρμητα τότε είπα μέσα μου το δικό μου «ναι». Δεν χρειάστηκε πια να φορέσω την «ορθοπεδική ζωή με τις τρεις διαφορετικές θέσεις κουμπώματος». Πείστηκα πως είναι προτιμότερο σε κάθε σύγχυση να φορώ την «ορθοπεδική ζώνη της  εμπιστοσύνης μου στο Θεό». 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου