“Δούρειος ίππος” του οικουμενισμού οι αθώοι μάρτυρες Χριστιανοί της Μ. Ανατολής-Το τέχνασμα του Πάπα

"Δούρειος ίππος" του οικουμενισμού οι αθώοι μάρτυρες Χριστιανοί της Μ. Ανατολής-Το τέχνασμα του Πάπα

 

Του Μανώλη Κείου 

"Σε διάφορα μέρη του κόσμου, το μαρτύριο για τον Χριστό, ακόμη και με αιματοχυσία, έχει γίνει μια κοινή εμπειρία μεταξύ Καθολικών, Ορθοδόξων, Αγγλικανών Προτεσταντών, Ευαγγελικών και Πεντηκοστιανών, η οποία είναι βαθύτερη και ισχυρότερη από τις διαφορές που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τις Εκκλησίες μας και τις εκκλησιαστικές μας κοινότητες. Η communio martyrum (μτφρ κοινωνία των μαρτύρων) είναι το μεγαλύτερο σημάδι του κοινού μας ταξιδιού "… Η φράση αυτή ανήκει στον Πάπα Φραγκίσκο και αποτελεί έναν προφανέστατο Δούρειο Ίππο στην προοπτική του οικουμενισμού…
Δυστυχώς η φράση αυτή που ειπώθηκε από τον ποντίφικα σε παγκόσμιο φόρουμ με τη συμμετοχή του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, της Παγκόσμιας Αδελφότητας Πεντηκοστιανών, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και της Παγκόσμιας Ευαγγελικής Συμμαχίας, δείχνει ξεκάθαρα το τέχνασμα του Πάπα Φραγκίσκου. Επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το δράμα των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή – και όπου αλλου΄υπάρχουν διώξεις Χριστιανών-προκειμένου να ενώσει κάτω από το ίδιο ομοφόριο όλους τους Χριστιανούς! 
"Είθε οι μάρτυρες του σήμερα, που ανήκουν σε πολλές χριστιανικές παραδόσεις, να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι όλοι οι βαπτισμένοι είναι μέλη του ίδιου σώματος του Χριστού" ανέφερε επίσης ο ποντίφικας!
Και το μήνυμά του καταλήγει ως εξής: "Ας δούμε αυτή τη βαθιά αλήθεια, σαν μια κλήση να επιμείνουμε στο οικουμενικό ταξίδι μας προς την πλήρη και ορατή κοινωνία, που αυξάνεται όλο και περισσότερο με αγάπη και αμοιβαία κατανόηση"

Πηγή: agioritiko vima

ΣΧΟΛΙΟ kantam.gr : Εύχομαι, ο Κύριος να αξιώσει τον αρθογράφο να συναντηθεί κάποτε με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπως αξιώθηκα και εγώ. Τότε είμαι βέβαιος πως, όχι μόνο θα αποσύρει το κείμενο αυτό, αλλά και θα ζητήσει χίλια συγνώμη για το περιεχόμενό του!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου