“Δοξάστε τον Θεό με μιά φωνή, όλοι οι λαοί της γης”

 

Δοξάστε τον Θεό με μια φωνή, όλοι οι λαοί της γης”.

Αυτός ο ύμνος ακούστηκε δυνατά από τις φωνές των παιδιών που γέμισαν τον ναό του  Αγίου Νικολάου της πόλεως Τήνου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, για να ξεκινήσουν με την ευλογία του Θεού την κατηχητική χρονιά τους.

Ήρθαν παιδιά από όλα τα κατηχητικά κέντρα του νησιού της Τήνου μαζί με τους εφημερίους τους, τους κατηχητές τους και γονείς. Μια μικρογραφία του λαού του Θεού ενωμένου σε κοινή πορεία.

Στην τελετή προΐστατο ο Σεβ/τατος Ιωσήφ ο οποίος κάλεσε όλα τα παιδιά ανά τάξη με τις κατηχήτριες ή τους κατηχητές τους να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και τη σύντομη ομιλία, παιδιά, γονείς και κατηχητές πρόσφεραν δεήσεις στο Θεό και απαγγείλαμε το Πάτερ ημών όλοι μαζί. Μετά την ευλογία προσφέρθηκε κέρασμα στα παιδιά.

Το 2020 η Ρώμη εξέδωσε έναν νέο Οδηγό για την Κατήχηση τον οποίο μελέτησαν οι Κατηχητικές επιτροπές όλων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη από τις 23 ως τις 25 Σεπτεμβρίου και τον οποίο θα εφαρμόσουμε από την φετινή χρονιά. Η Εκκλησιαστική μας Επαρχία θα συνεργαστεί με το γραφείο Κατηχητικής της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών και με την θεολόγο και Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής για την Κατήχηση κα. Άννα Μαρία Πρίντεζη.

Στόχος της Κατήχησης είναι τα παιδιά και οι οικογένειες να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό και να δημιουργήσουν μία σχέση μαζί του, να νοιώσουν τη χαρά που προσφέρει αυτή η σχέση και να συνεχίσουν τη ζωή τους καλλιεργώντας αυτή τη σχέση. Με τον τρόπο αυτό να συντελεστεί μία προσωπική πνευματική μεταμόρφωση ώστε να ζουν την λατρεία, τα Μυστήρια, τις σχέσεις με τους άλλους, την υπηρεσία προς τους αδελφούς, τις αποφάσεις της ζωής τους μέσα από αυτή τη σχέση με τον Ιησού, τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα που μας αγαπά και μέσα από το Ευαγγέλιο της σωτηρίας μας.

Η νέα κατήχηση λαβαίνει υπόψη τις νέες καταστάσεις που ζουν τα παιδιά και οι οικογένειες, αποβλέπει στην στήριξη των οικογενειών στην διαπαιδαγώγηση και ανατροφή των παιδιών τους και βάζει την Εκκλησία στην υπηρεσία της οικογένειας με διαλογικό τρόπο.

Επιθυμούμε η φετινή χρονιά να είναι μία χρονιά ανανέωσης του Κατηχητικού έργου της Αρχιεπισκοπής μας, με συντονισμένη θεματολογία, επιμορφωμένους κατηχητές (αναζητούμε και νέους), σε ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα για τα παιδιά που θα έχει θετική προέκταση στην οικογένειά τους και στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Μαρία Μαραβέλια

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου