Διψώ για σένα

Ήμουν περίπου τριών ετών. Μ’ έφεραν στο Νοσοκομείο  « Η Θεοτόκος» για να νοσηλευτώ για μια εντερική ασθένεια.
Θυμάμαι εκείνο το άσπρο κρεβατάκι  σ’ ένα μεγάλο θάλαμο  γεμάτο από κρεβατάκια σαν το δικό μου.
Η μητέρα μου με εμπιστεύθηκε  σε μία νοσοκόμα  και επέστρεψε στο σπίτι. Είχε   τόσες άλλες φροντίδες! Προς το βράδυ μ’ έπιασε μια μεγάλη λαχτάρα να επιστρέψω στο σπίτι και να ξαναδώ τη μητέρα  μου.
Το επαναλάμβανα και προσπαθούσα να το καταλάβουν με κάθε τρόπο  και όσοι με πλησίαζαν. Αλλά κανένας δεν με άκουγε, κανένας δεν εισάκουγε την παράκλησή μου.
Τότε επινόησα το δικό μου στρατηγικό σχέδιο  για να φθάσω στη μητέρα μου: «Διψώ» και επαναλάμβανα  μόνο «διψώ»…… Ήμουν βέβαιος  ότι το ποτήρι με το νερό θα μου το έφερνε η μητέρα μου.
Εξ άλλου στο σπίτι  απευθυνόμουν  πάντα σ’  εκείνη   και  μόνο εκείνη  μου το πρόσφερε  με ένα χαμόγελο  και ποτέ δεν μου το στερούσε. Αλλά,  Εκείνο το βράδυ  έφθασε το ποτήρι με το νερό, όμως   η μητέρα δεν ήλθε.
«Κυρία, το μωρό σου έκλαιγε όλη νύχτα. Ζητούσε να πιεί, αλλά δεν έπινε  και κλαίγοντας επαναλάμβανε  «διψώ».
Το μωρό μου  δεν πίνει αν δεν του δώσει να πιεί η μητέρα του. Το μωρό το γνωρίζω…. Σε κάθε ανάγκη  θέλει μόνο τη μητέρα του.  Περισσότερο από το ποτήρι  νερού διψά τη μητέρα του, χρειάζεται το χαμόγελο της.
Για κάθε σου επιθυμία σου εύχομαι να είσαι απαιτητικός, όπως εγώ. Κάθε σου δίψα  δεν μπορεί να ικανοποιηθεί  από τίποτε και από κανένα: «………όποιος όμως πιει από το νερό που θα του δώσω εγώ δεν θα διψάσει ποτέ». (Ιωαν. 4,14)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 14-7-2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή, 14 Ιουλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μιλάει για τον Ιησού

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 15 Ιουλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (10, 34 -11,1) Τον καιρό εκείνο,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου