ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Σε μια αυλή ενός υπογείου βλέπω μερικά παιδιά, με την παρουσία και των γονιών τους, να βάζουν φωτιά σε μερικά φύλα και κλαδιά που τα είχαν ανακατέψει. Περνώ από εκεί και χαμογελώ. Μια μητέρα με βεβαιώνει: «τα παιδιά διασκεδάζουν. Χαίρονται όταν βλέπουν τις φλόγες, και ενθουσιάζονται ιδιαίτερα όταν τα ίδια βάζουν φωτιά».
Προχωρώ πιο πέρα και βλέπω μια πιο μεγάλη φωτιά μέσα στο παρτέρι. Εργάτες έκαιγαν μερικά σκουπίδια.
«Τι κάνετε εκεί; – ρωτώ ευγενικά».
«Ε! εργαζόμαστε…».
«Είδα μερικά παιδιά , πριν από λίγο που με χαρά έκαιγαν ξερά κλαδιά και φύλλα. Έκαναν την ίδια δουλειά με τη δικιά σας αλλά εκείνα μου είπαν: « διασκεδάζομε». Εσείς διασκεδάζετε ή εργάζεστε;»

Λίγο αργότερα, με ήρεμο τόνο, χάρη στη ζεστασιά, σκέφτηκα: « Περίεργο…… τα παιδιά που εργάζονται διασκεδάζουν. Οι ενήλικες που κάνουν τα ίδια πράγματα με τα παιδιά, λένε πως εργάζονται και γι’ αυτό εξ άλλου και πληρώνονται».
Μα τελικά ποιος μπορεί να διασκεδάσει «εργαζόμενος» Φαίνεται πως η απάντηση είναι: Τα παιδιά και όσοι γίνονται σαν κι αυτά.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου