“ διαρκείας έργα ευσπλαχνίας σε κάθε γωνιά της γης”

“ διαρκείας έργα ευσπλαχνίας σε κάθε γωνιά της γης”

“Θέλω να προτρέψω όλους τους  άνδρες και τις γυναίκες  καλής θέλησης της γης, να πραγματοποιήσουν  σε κάθε πόλη  και σε κάθε εκκλησιαστική επαρχία ανθρώπους , σε κάθε  αδελφότητα, μια πράξη ευσπλαχνίας”.

Αυτή είναι η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα  που έστειλε με την ευκαιρία  την προώθησης  της πρωτοβουλίας  του Ποντιφικού Ιδρύματος « Βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει»  (Acs)με τον  τίτλο (Να είσαι η ευσπλαχνία του Θεού).

Σ’ αυτή την  διεθνή προσπάθεια  συγκέντρωσης χρημάτων – που θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου έως τις 4 Οκτωβρίου –  για την πραγματοποίηση πολυάριθμων  έργων ευσπλαχνίας σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε χθες 17 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα Marconi της Ραδιοφωνίας του Βατικανού,  και τέθηκε υπό την αιγίδα του Αγίου Πατέρα, ο οποίος στο  τηλεοπτικό μήνυμά του  κάλεσε όλους «να πραγματοποιήσουν  μαζί με  τον Οργανισμό Acs σε κάθε γωνιά της γης, διαρκή έργα  ευσπλαχνίας, που θα αγκαλιάσουν τις τόσες σημερινές ανάγκες”.

“Εμείς άνδρες και γυναίκες – ανάφερε ο Πάπας – έχουμε ανάγκη από την Ευσπλαχνία του θεού, αλλά έχουμε ανάγκη  επίσης  και της δικής μας ευσπλαχνίας. Είναι ανάγκη να τείνουμε τα χέρια μας, να Χαϊδέψουμε, να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο και να σταματήσουμε τους πολέμους”.

«Εμπιστεύομαι αυτή τη βοήθεια προς την Εκκλησία που υποφέρει  και είμαι αισιόδοξος ότι θα προωθήσει  αυτή την πρωτοβουλία προσέγγισης, καλοσύνης και ευσπλαχνίας. Μη φοβάστε  την ευσπλαχνία, διότι αυτή είναι το χάδι του Θεού»”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου