Διήμερο συνάντησης Ιεραρχίας και εφημερίων

 

Πραγματοποιήθηκε στην Τήνο από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2022 η 6η Συνάντηση Επισκόπων και Εφημερίων, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και οι εφημέριοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε ένα πολύ θερμό κλίμα εξετάσθηκε το θέμα «Προς μια Εκκλησία Συνοδική: Κοινωνία, Συμμετοχή, Αποστολή».

Ο Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο π. Νίκος Ρούσσος και ένας λαϊκός προσκεκλημένος ο κ. Κωνσταντίνος Φώσκολος παρουσίασαν τις διαλέξεις τους και με τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν θα παραχθεί ένα τελικό κείμενο το οποίο στην εφαρμογή του θα συμβάλλει στην περεταίρω  προώθηση της Συνοδικότητας μέσα στην Εκκλησία.

Εκτός από τις όποιες αποφάσεις και εργασίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορους ποιμαντικούς προβληματισμούς και ανησυχίες και να περάσουν δύο πολύ όμορφες ημέρες προσευχής, συμβίωσης και αδελφοσύνης.

Ο εγχώριος Ιεράρχης Σεβασμιότατος Ιωσήφ Πρίντεζης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους αλλά και τη Διοίκηση του Ξενοδοχείου Tinos Beach Hotel για την υπέροχη φιλοξενία.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου