Διάσωση-μαμούθ: Δυο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν χθες νότια της Σικελίας

Διάσωση-μαμούθ:
Δυο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν χθες
νότια της Σικελίας

Δυο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν σήμερα το πρωί νότια της Σικελίας χάρη και στην βοήθεια και ευαισθητοποίηση του ιταλοαμερικα-νικού ζεύγους Κατραμπόνε, που έχει διαθέσει, σε μόνιμη βάση, πολυτε-λές σκάφος για την διάσωση των «απελπισμένων της θάλασσας».
Παράλληλα, πριν δυο ώρες, το πλοίο Ντρίαντε του ιταλικού πο-λεμικού ναυτικού άρχισε να επιβιβάζει πεντακόσιους εξήντα μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, που επέβαιναν σε ακυβέρνη-το σαπιοκάραβο.
Την ώρα αυτή, δε, σύμφωνα με ιταλικά και βρετανικά μέσα ενη-μέρωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα, μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε λι-βυκά χωρικά ύδατα: πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, επιβαίνουν σε δεκατέσσε-ρα πλεούμενα τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν.
Στην θαλάσσια περιοχή κατευθύνεται πλοίο του βρετανικού πο-λεμικού ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου