Δεν φθάνει η πιπίλα

Δεν φθάνει η πιπίλα. Επέστρεφα  με το τραίνο από τη Βερόνα στη Ρώμη, μετά από μία αρκετά μεγάλη κούραση. Ενώ έμπαινα στο τραίνο αντίκρισα μία νεαρή οικογένεια. Η μητέρα είχε στην αγκαλιά της Διονύση  λίγων μηνών που ενώ κοιμόταν έδινε  τον τόνο  στην ονειρευμένη δική μου ξεκούραση.

 Προσπαθούσα να κοιμηθώ, αλλά μετά από λίγα λεπτά  ταξιδιού όλο το βαγόνι  ακολουθούσε  το χωρίς σταματημό κλάμα  του μωρού. Ήταν ο Διονύσης. Ζήτησα με αρκετή λεπτότητα  στους δύο ακόμα άπειρους νέους συζύγους για πιο λόγο το μωρό τους κλαίει συνεχώς; Εκείνοι αμέσως υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το μωρό τους. «Νυστάζει,,,,είναι κουρασμένο….. είναι ανήσυχο».   Οι προσπάθειες της μικρής  μαμάς όπως η πιπίλα, το μπιμπερό, τα χάδια, οι διάφοροι ρυθμοί του  νάνι, νάνι.

Μετά όμως μου εκμυστηρεύτηκαν  ότι ο  μικρός πεινούσε  και η μητέρα δεν ήξερε πώς να φερθεί μέσα; Σ’ ένα βαγόνι με τόσο κόσμο. Τους βοήθησα να αδειάσουν δύο διπλανά καθίσματα για να  δημιουργηθεί  η απαραίτητη οικειότητα.

Ο μικρός ήθελε μόνο να πιπιλίζει.  Είχε δικαίωμα  για τη μητέρα. Το γάλα της μαμάς  είναι  για το μωρό η ίδια η μαμά. Του έφθανε μόνο η μαμά  και τίποτε άλλο  από το δώρο της μητέρας.  Το γάλα της μαμάς είναι η ίδια η μαμά. Το δώρο που δίνει είναι εκείνη η ίδια. Το δώρο που δίνεις είσαι εσύ ο ίδιος. Το δώρο που δίνει ο Θεός είναι ο ίδιος ο Θεός.

Στο δώρο που δίνεται με αγάπη  είναι το ίδιο το πρόσωπο  που δίνεται. Να γιατί  τίποτε δεν είναι μικρό από όσα  γίνονται με αγάπη. . Το δώρο δεν μπορεί να είναι κάτι ξεχωριστό από  τον δωρητή, ταυτίζεται μαζί του..

Κάθε πλησίον μου  σε μορφή κλάματος , κραυγής  βοηθείας, ανησυχίας  ακόμη και αν με ενοχλεί, περιμένει από μένα και έχει το δικαίωμα  το ολοκληρωτικό δόσιμο του εαυτού μου.  Αυτή είναι η πιο αληθινή  και πιο μεγάλη  που μπορεί να ηρεμήσει αγάπη  τον αδελφό και να χαρακτηριστώ χριστιανός.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου