ΔΕΝ ΥΠΡΑΧΕΙ ΚΑΡΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

ΔΕΝ ΥΠΡΑΧΕΙ ΚΑΡΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


 

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ

Με αφορμή την Ημέρα Κάριτας η CaritasUniversalisκάλεσε  και προέτρεψε όλες τις τοπικές Κάριτας ανά τον κόσμο να διοργανώσουν εκδηλώσεις προσευχής και δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικές με την παγκόσμια καμπάνια που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013 υπό τον τίτλο:  «Μια ανθρώπινη οικογένεια, τροφή για όλους».

Η Κάριτας Νάξου- Τήνου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή και διοργάνωσε διήμερο προσευχής  στον Μοναστηριακό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα στις 26 και 27 Μαρτίου  με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/03/14

17:00 Θεία Λειτουργία και έκθεση του Παν. Μυστηρίου.

(εκκλησιαστικός παραστάτης της Κάριτας Τήνου π. Νικόλαος)

17.45 Προσωπική προσκύνηση

18:30 Άγιο Ροδάριο (ενορίες Αγάπης, Χώρας, Στενής, Μυρσίνης, Σμαρδάκιτου)

19:00 Μελέτη των Παθών του Ιησού (με τη φροντίδα του π. Μάρκου)

19.30 Προσωπική προσκύνηση

20:00 Η σκέψη της ημέρας από τον π. Φραγκίσκο.

«Ο Ιησούς Χριστός έγινε για μας φτωχός» Α’ Κορ. 8

20:15 Προσωπική προσκύνηση

20:45 Ευλογία (π. Φραγκίσκος με παρουσία του ιεροδιακόνου π. Γιάννη)

ΠΕΜΠΤΗ 27/03/14

17:00 Η Θεία Λειτουργία και έκθεση του Παν. Μυστηρίου.

(π. Γεώργιος και π. Αντώνιος)

17.45 Προσωπική προσκύνηση

18:30 Άγιο Ροδάριο (ενορίες Κτικάδου, Καλλονής, Κάμπου, Κώμης, Καρδιανής)

19:00 Η σκέψη της ημέρας από τον π. Δημήτρη.

«Εγώ όμως ήρθα για να έχουν ζωή και να την έχουν άφθονη» Ιω. 10,10

19.15 Προσωπική προσκύνηση

20:30 Ακολουθία του Εσπερινού – Ευλογία (σεβ/τος Νικόλαος, π. Ριχάρδος)

Σημειώνεται ότι παράλληλα στην αίθουσα πλάι στο ναό θα υπάρχει ανοικτή στο κοινό ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας σχετική με το θέμα της καμπάνιας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που η Κάριτας Τήνου οργάνωσε διήμερο προσευχής ενώπιον του Παναχράντου Μυστηρίου στο Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου καλώντας τα μέλη της και όλη την Εκκλησία να προσευχηθούν και να ζητήσουν μαζί τη χάρη του Θεού, ώστε η εντολή της αγάπης να γίνει πράξη.

Δεν είναι εύκολο ο άνθρωπος μόνος του να αγαπά χωρίς την αγία χάρη του Θεού. Χωρίς την απαραίτητη παρουσία του Θεού στη ζωή μας δεν μπορούμε να αγαπούμε όπως ο Κύριος θέλει. Υπάρχει κίνδυνος να επιλέγουμε τα πρόσωπα που θα αγαπούμε και να απορρίπτουμε όσα δεν μας πάνε ή δεν ανταποκρίνονται στην αγάπη μας.

Η Κάριτας Τήνου τον τελευταίο καιρό έχει δώσει δείγματα ότι αυτό το έχει συνειδητοποιήσει γι’ αυτό και προστρέχει πρώτα στο Θεό και ζητάει τη βοήθεια της χάρης Του, έπειτα σε εθελοντές ανθρώπους και όλοι μαζί στον αναγκεμένο άνθρωπο.

Η συμμετοχή κλήρου και λαού στην προσευχή αυτή ήταν πολύ καλή και με τα ειδικά κηρύγματα που έγιναν η Εκκλησία συνειδητοποίησε ακόμη περισσότερο ότι η ηθική και υλική βοήθεια προς τον αναγκεμένο αδελφό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς τη βοήθεια του Θεού.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου