ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Καθολική Ενοριακή κοινότητα Πάρου
Εφημέριος: π. Γεώργιος Παλαμάρης
dongeopal@gmail.com
Καθολική Κοινότητα Πάρου: catholicsparos@gmail.com
Τηλ.: 22840-23045, 22850 22385
Facebook:
ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό  του Αγίου Αντωνίου της Παδούης προστάτη της Παροικιάς Πάρου, από τον Αρχιεπίσκοπο  Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου, Νικολάου Πρίντεζη και τον εφημέριο  Νάξου και Πάρου  π. Γεώργιο Παλαμάρη. Το Δήμο Πάρου εκπροσώπησε ο κ. Μανώλης Μαλαματένιος. Πλήθος πιστών προσήλθε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό Ναό της Παροικιάς. Σε προσκύνημα εκτέθηκε το λείψανο του Αγίου Αντωνίου της Παδούης, που μεταφέρθηκε από την Μητρόπολη Νάξου όπου  φυλάσσεται, ακριβώς για το αυτόν τον σκοπό.

Την Κυριακή στις 14 Ιουνίου 2015, Κυριακή της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου,  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο και συλλειτούργησε ο π. Γεώργιος  πάλι παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του εφημέριου π. Γεώργιου Παλαμάρη. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί όχι μόνον ντόπιοι, αλλά και μεγάλος αριθμός παραθεριστών. Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την Μεγάλη Δωρεά του Κυρίου μέσω του Μυστηρίου της Ευχαριστίας και της δωρεάς προς την Εκκλησία παραδειγμάτων προς μίμηση όπως είναι ο Άγιος Αντώνιος. ζωή του Αγίου Αντωνίου της Παδούης. Επίσης έκανε λόγο για την πρόθεση πρόταση του Πάπα Φραγκίσκου για κοινό συνεορτασμό του Πάσα του Κυρίου μεταξύ Καθολικώς, Ορθοδόξων και Διαμαρτυρομένων. Κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν  για να έχει μία καλή υποδοχή η πρόταση αυτή. Κλείνοντας ευχήθηκε στους παραθεριστές καλές διακοπές και στους ντόπιους να ξανανταμώσουν του χρόνου στην εορτή του Αγίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν κεράσματα στους ενορίτες.

Το απόγευμα της  Κυριακής  ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νάουσα όπου εκεί έμμηνε έκπληκτος όταν και εκεί αντίκρισε τον ιστορικότητα Ναό  γεμάτο πιστούς.

 

Το ενοριακό Συμβούλιο

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου