Δήλωση Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ για προσβλητική τοποθέτηση κατά προσώπων με ειδικές δεξιότητες


                            Δήλωση Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ για προσβλητική τοποθέτηση κατά προσώπων με ειδικές δεξιότητες

 

Κάποιες δηλώσεις από δημόσιο πρόσωπο της Τήνου αναφορικά σε πρόσωπα με ειδικές δεξιότητες προκάλεσαναναστάτωση στην τοπική κοινωνία και σε μας. Το πιο ανησυχητικό για μας είναι ότι χαρακτηρίστηκε ως θέλημα Θεού η δυστυχία των συνανθρώπων μας. Εμείς οι Χριστιανοί ούτε αναγνωρίζουμε ούτε πιστεύουμε σε έναν τέτοιο Θεό. Ο Θεός είναι αγάπη (Α’ Ιω.4,8) και ο Υιός του Θεού θυσίασε τη ζωή του από αγάπη για μας για να μην χαθεί κανείς που πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει την αιώνια ζωή (Ιω. 6,39).

Ο σοφός βασιλέας Σολομώντας προσευχόμενος λέει: «Όλους τους αγαπάς. Όλα τα μπορείς και γι’ αυτό παραβλέπεις τα αμαρτήματα των ανθρώπων όταν μετανοούν. Εσύ αγαπάς όλα τα δημιουργήματά σου και κανένα απ’ αυτά δεν το αποστρέφεσαι. Δεν θα δημιουργούσες τίποτα αν το μισούσες. Πώς λοιπόν θα ζούσε κάτι αν εσύ δεν το ήθελες ή και πώς θα διατηρείτο στην ύπαρξη αν εσύ δεν το καλούσες σ’ αυτήν; Όλα είναι δικά σου και γι’ αυτό τα φροντίζεις, Κύριε, εσύ που αγαπάς τη ζωή» (Σολ. 11,23-26)

Ο Χριστιανός δεν θεωρεί κανέναν συνάνθρωπό του «καταραμένο» ή «λάθος της φύσης». Όλοι είμαστε πλασμένοι από το Θεό με αγάπη, «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή του». Εκτός του ότι οφείλουμε αγάπη προς κάθε πλησίον, οφείλουμε την συμπαράσταση προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Είναι το χριστιανικό μας καθήκον κατ’ εντολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού (Ιω. 15,12). Όποιος αγαπά γνωρίζει το Θεό, γιατί ο Θεός είναι αγάπη, μας επισημαίνει ο Άγιος Ιωάννης (Α’ Ιω. 4,7-8).

Εκτός αυτού, είναι ένδειξη πολιτισμού στην ανθρώπινη κοινωνία η φροντίδα των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας. Είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από τα κτήνη και έχει χαρακτηρίσει την ανθρώπινη ιστορία.

Ευχόμαστε αυτή η κακόβουλη δήλωση να μην χαρακτηρίζει ούτε τον ίδιο αλλά ούτε κανέναν άλλο μέσα στην Τηνιακή κοινωνία η οποία επιθυμεί αλλά και καυχιέται ότι ζει υπό την σκέπη και την προστασία της Μεγαλόχαρης. Προσευχόμαστε ώστε η μεταμέλεια για το ατόπημα αυτό να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε.

                                                                                                           

                                                                                                          + Ιωσήφ

                                                                                Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου