ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΝΟΙ;

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ;

Ήδη γίνεται λόγος για επανάσταση,  με την αναγγελία του Πάπα Φραγκίσκου κατά την συνάντησή του χθες 12 Μαΐου 2016 στην μεγάλη αίθουσα συναντήσεων  «Πάπας Παύλος ο 6ος».

Απαντώντας, εκτός κειμένου, σε τέσσερεις  επείγουσες ερωτήσεις  των μοναζουσών, ο Πάπας Φραγκίσκος  δήλωσε  ότι η υπόθεση των γυναικών διακόνων είναι μία «σημερινή πιθανότητα» και θα  ήταν  καλό « να υπάρξει μία Επιτροπή  που θα διευκρινίσει  καλά» την σχετική πράξη  της πρώτης Εκκλησίας.

Είναι τόσες οι ερωτήσεις πάνω στο θέμα  αυτό, αλλά ακόμη δεν έχουν κάποια τεκμηριωμένη απάντηση. Π.χ.  «ποιές ήταν αυτές οι γυναίκες διάκονοι; Είχαν λάβει κάποια χειροτονία ή όχι;» «Είναι μια σελίδα που δεν είναι τόσο σαφής», παρατήρησε ο Ποντίφικας – και γι’ αυτό είναι καλό να συσταθεί  μία επίσημη επιτροπή, προκειμένου να μελετήσει  και να  απαντήσει  με υπευθυνότητα σ’ αυτές τις ερωτήσεις».

Εξ άλλου διευκρινίζοντας αυτό το σημείο θα ήταν ένα πολύ καλό για την Εκκλησία». «Θα το κάνω. Δέχομαι», είπε στις μοναχές  που προώθησαν την πρόταση, «μου φαίνεται χρήσιμο  να έχουμε μία επιτροπή  που θα διευκρινίσει αυτή την υπηρεσία» . Εξ άλλου, όπως ανέφερε  ο Πάπας,  ήδη είχε μιλήσει για το θέμα αυτό  ένα περίπου χρόνο πριν  με ένα «καλό και συνετό καθηγητή» ,ο οποίος  είχε μελετήσει τα καθήκοντα  των γυναικών στους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου