Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο
για να  βοηθήσει τους πρόσφυγες

Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη γενναι-οδωρία και την υποστήριξη των ντόπιων αλλά και το ηρωικό έργο της ακτοφυλακής
Ο Ντέιβ Μόρισεϊ, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Walking Dead, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα τη Λέσβο με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για να συμβάλλει στην διάσωση των πα-ράνομων μεταναστών που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στο ελληνι-κό νησί.

Βιώνοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση στο νησί του ανατολικού Αι-γαίου, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη γενναι-οδωρία και την υποστήριξη των ντόπιων αλλά και το ηρωικό έργο της ακτοφυλακής, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Από τη μία πλευρά, βλέπεις πρόσφυγες να στέκονται σε ουρές για να καταγραφεί το όνομά τους και από την άλλη βλέπεις Έλληνες να περι-μένουν σε ουρές στα ATM για να σηκώσουν 60 ευρώ τη μέρα. Είναι η τέλεια καταιγίδα», είπε ο Μόρισεϊ στην Daily Mail.

Προτού ο γνωστός ηθοποιός επιβιβαστεί στο σκάφος της Ύπατης Αρμο-στείας του ΟΗΕ για να βοηθήσει στην διάσωση μεταναστών από ένα σκάφος το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στη Μεσόγειο για 10 ώρες, είχε ήδη την ευκαιρία να αξιολογήσει την κατάσταση στο νησί και να δει τις προ-σπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές σε έναν άνισο αγώνα.

Οι άνθρωποι που βοήθησε το διήμερο που έμεινε στη Λέσβο είναι μόλις μερικοί από τους εκατοντάδες που φτάνουν στο ελληνικό νησί καθημε-ρινά, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις φρικαλεότητες στη Συρία και την επέλαση του Ισλαμικού Κρά-τους.

«Πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτε-ρα ζοφερή. Έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες στο παρελθόν, π.χ. σε λι-μούς ανά τον κόσμο. Όμως αυτή είναι η δική μας κρίση. Συμβαίνει εδώ και τώρα», είπε ο ηθοποιός.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου