Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο
για να  βοηθήσει τους πρόσφυγες

Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη γενναι-οδωρία και την υποστήριξη των ντόπιων αλλά και το ηρωικό έργο της ακτοφυλακής
Ο Ντέιβ Μόρισεϊ, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Walking Dead, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα τη Λέσβο με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για να συμβάλλει στην διάσωση των πα-ράνομων μεταναστών που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στο ελληνι-κό νησί.

Βιώνοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση στο νησί του ανατολικού Αι-γαίου, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη γενναι-οδωρία και την υποστήριξη των ντόπιων αλλά και το ηρωικό έργο της ακτοφυλακής, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Από τη μία πλευρά, βλέπεις πρόσφυγες να στέκονται σε ουρές για να καταγραφεί το όνομά τους και από την άλλη βλέπεις Έλληνες να περι-μένουν σε ουρές στα ATM για να σηκώσουν 60 ευρώ τη μέρα. Είναι η τέλεια καταιγίδα», είπε ο Μόρισεϊ στην Daily Mail.

Προτού ο γνωστός ηθοποιός επιβιβαστεί στο σκάφος της Ύπατης Αρμο-στείας του ΟΗΕ για να βοηθήσει στην διάσωση μεταναστών από ένα σκάφος το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στη Μεσόγειο για 10 ώρες, είχε ήδη την ευκαιρία να αξιολογήσει την κατάσταση στο νησί και να δει τις προ-σπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές σε έναν άνισο αγώνα.

Οι άνθρωποι που βοήθησε το διήμερο που έμεινε στη Λέσβο είναι μόλις μερικοί από τους εκατοντάδες που φτάνουν στο ελληνικό νησί καθημε-ρινά, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις φρικαλεότητες στη Συρία και την επέλαση του Ισλαμικού Κρά-τους.

«Πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτε-ρα ζοφερή. Έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες στο παρελθόν, π.χ. σε λι-μούς ανά τον κόσμο. Όμως αυτή είναι η δική μας κρίση. Συμβαίνει εδώ και τώρα», είπε ο ηθοποιός.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου