«ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚI»

«ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚI»

Με αυτό τον τίτλο ολοκληρώθηκε η σχολική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 10  Ιουνίου 2016 στον παραδεισένιο αύλιο  χώρο του.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των  δασκάλων τους και τη γενική ευθύνη του αναπληρωτή Διευθυντή κ. Διονύση,  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό για να ικανοποιήσουν , όπως και έγινε, τους παρόντες γονείς τους, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ένα μεγάλο αριθμό φίλων  και συγγενών που έφθασαν στο Σχολείο, διότι από εμπειρία γνωρίζουν ότι κάθε τι που γίνεται στο Σχολείο αυτό, γίνεται με πολύ κέφι, μεγάλη φροντίδα και έκδηλη χαρά.

Τα παιδιά απέδειξαν ότι είναι δέκτες των προσπαθειών του εκλεκτού διδακτικού προσωπικού και  στο Δημοτικό Σχολείο του Εξωμβούργου πραγματοποιείται ένα εκπαιδευτικό έργο, που αν όλοι οι γονείς των παιδιών της ενδοχώρας το γνώριζαν, τότε ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών θα ήταν τουλάχιστο διπλάσιος.

Το όλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, για το τέλος της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε  με χαιρετισμό της Διευθύντριας κας Ντίνας Φρίμας  η οποία απούσα, λόγω μικρού προβλήματος υγείας, έστειλε γραπτό χαιρετισμό ο οποίος και διαβάστηκε στους παρόντες.

Συνεχίστηκε με  ένα πολύ όμορφο Σμυρναίο παραδοσιακό τραγούδι με τίτλο « Δε σε θέλω πια" , και ακολούθησε ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό με τίτλο «Γεια σου, χαρά σου Βενετιά   και  ένα ρεμπέτικο τραγούδι με τίτλο «Απόψε στις ακρογιαλιές».

Το θεατρικό έργο  «Επιτέλους καλοκαίρι» ενθουσίασε τους παρόντες, οι οποίο εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους με ένα συχνό χειροκρότημα.  Ακολούθησαν και άλλα τραγούδια όπως «Δελφινοκόριτσο» «Το κοχύλι»  «Από ξένο τόπο»

Και ήλθε η ώρα με ένα ενός όμορφου θεατρικού με το οποίο  οι μαθητές και μαθήτριες αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους Σχολείο τους επιδεικνύοντας τα   μιμητικά τους χαρίσματα.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης  έγινε ένα απολαυστικό παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν όλα  τα παιδιά του Σχολείου και με την δεξιοτεχνία τους προκάλεσαν τα συχνά  χειροκροτήματα των πολυάριθμων θεατών.

Η όλη εκδήλωση έληξε με χαιρετισμό  του αναπληρωτή Διευθυντή, της Προέδρου του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων  και του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, ο οποίος και ευχήθηκε σε παιδιά, δασκάλους,  γονείς και κηδεμόνες «Γλυκό καλοκαιράκ黨.

Στη Εκδήλωση διακρίναμε  τους αγαπητούς  ιερείς π. Φραγκίσκο και π. Δημήτριο, από μέρους δε της αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας τους δύο συμπαθείς  ιερείς π. Ευστάθιο και π. Άγγελο, την μοναδική μοναχή Αδ. Θηρεσία η οποία σίγουρα έζησε τις περισσότερες αναμνήσεις.  Παρών στην εκδήλωση επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου  κ. Παντελής Αρμάος, αλλά και ο κ.  Χρήστος Φιοράντης, που αφιλοκερδώς πρόσφερε τα μουσικοηχητικά συστήματα, όπως κάνει και για άλλα Σχολεία του  νησιού μας,  που συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Σε όλα τα παιδιά αλλά και στο Διδακτικό προσωπικό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε αναμνηστικά  δώρα και απέδειξε για μια φορά ακόμη πόση φροντίδα δείχνει για το Σχολείο του Εξωμβούργου. Ένα πλούσιο  Bazar του έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών του  να φροντίζει να διατηρείται  ζηλευτό  το ιστορικό, πρότυπο και  υποδειγματικό αυτό Σχολείο.

Στην  αγαπητή Διευθύντρια του Σχολείου, ευχόμαστε καλή ανάρρωση, ώστε ακμαία και δυνατή κατά τη νέα σχολική χρονιά να επανέλθει στο Σχολείο του Εξωμβούργου,  με το οποίο  ταυτίστηκε από την πρώτη χρονιά.

Ν

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου