Γιόρτασε το Σμαρδάκιτο τον Άγιο Προστάτη του

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρη προς τιμή του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στην ενορία του Σμαρδακίτου όπου και είναι ο προστάτης της!

Αποβραδίς τελέστηκε η προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου, ενώ ανήμερα η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη. Μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος της ενορίας π. Ιωάννης Σκλάβος, ο π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο π.Μάρκος Βιδάλης και ο π. Αλέξανδρος Πέρρος.

Ο  Άγιος Αντώνιος αγιοποιήθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό Του. Ίσως δεν υπάρχει πιο αγαπημένος και θαυμαστός άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος μίλησε για τον βίο του αγαπητού αυτού  Αγίου ανεξαρτήτως δόγματος ενώ αναφέρθηκε και στα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν και στο Ευαγγέλιο της ημέρας.

Πλήθος κόσμου από όλη την Τήνο είχαν έρθει να τιμήσουν τον  Άγιο. Τους ύμνους  συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης ενώ ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα ψαλτικά μέρη της Θείας Λειτουργίας.

Π.Ι.Σ.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου