Γιόρτασε το Σμαρδάκιτο τον Άγιο Προστάτη του

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρη προς τιμή του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στην ενορία του Σμαρδακίτου όπου και είναι ο προστάτης της!

Αποβραδίς τελέστηκε η προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου, ενώ ανήμερα η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη. Μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος της ενορίας π. Ιωάννης Σκλάβος, ο π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο π.Μάρκος Βιδάλης και ο π. Αλέξανδρος Πέρρος.

Ο  Άγιος Αντώνιος αγιοποιήθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό Του. Ίσως δεν υπάρχει πιο αγαπημένος και θαυμαστός άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος μίλησε για τον βίο του αγαπητού αυτού  Αγίου ανεξαρτήτως δόγματος ενώ αναφέρθηκε και στα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν και στο Ευαγγέλιο της ημέρας.

Πλήθος κόσμου από όλη την Τήνο είχαν έρθει να τιμήσουν τον  Άγιο. Τους ύμνους  συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης ενώ ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα ψαλτικά μέρη της Θείας Λειτουργίας.

Π.Ι.Σ.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου