Γιόρτασε το Παντηνιακό Προσκύνημα του Βρυσιού

 

Την Τρίτη 15 Αυγούστου, εορτάστηκε η Πανήγυρη της Μεταστάσεως της Υπεραγίας  Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στο Παντηνιακό Προσκύνημα του Βρυσιού.

Πλήθος κόσμου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, συμμετείχε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό την παραμονή της εορτής, στην βραδινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αλλά και στις τελετές ανήμερα της εορτής. Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των πιστών κατά την πνευματική προετοιμασία από την 1η Αυγούστου.

Η νεοσύστατη εκκλησιαστική χορωδία μας, με την Αδελφή Μαρία στο αρμόνιο,  συνόδευε τα ψαλτά μέρη τόσο του εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε  ο Αρχιεπίσκοπος μας, Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης, όπου κατά την διάρκεια του, τόνισε μεταξύ άλλων την βαθύτερη πνευματική σημασία που ενέχει η εορτή της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας.

Τόσο στον εσπερινό όσο και στην θεία Λειτουργία της παραμονής συμμετείχε ο ιερός κλήρος της Τήνου, και ιερείς που παραθερίζουν στο νησί.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκαν 2 θείες Λειτουργίες, η πρώτη, το πρωί  από τον υπεύθυνο του Προσκυνήματος, π. Φραγκίσκο Βιδάλη και συλλειτούργησε μαζί του ο διάκονος της Επαρχίας μας π. Μάριος Φώσκολος.

Στην επίσημη Πανηγυρική θεία Λειτουργία συμμετείχε ο κλήρος της Τήνου, και οι ιερείς και ιεροσπουδαστές του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου που βρίσκονται στο νησί μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όπου μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά και την ιστορία της Τήνου.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή, την παραμονή, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου κα. Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης του Δήμου Τήνου αλλά και υποψήφιοι των προσεχών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Ο Σεβασμιότατος και ο προϊστάμενος του Προσκυνήματος, π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ευχαρίστησαν τους παρόντες αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για την προετοιμασία και την περιποίηση του Προσκυνήματος για την Πανήγυρη.

Στο τέλος κάθε τελετής υπήρχε λιτό κέρασμα στους χώρους φιλοξενίας του προσκυνήματος.

δμφ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου