ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΜΥΚΟΝΟΣ

ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΜΥΚΟΝΟΣ

 

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 πανηγύρισε ο ενοριακός μας Ναό στη Μύκονο με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο στην οποία  συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ο π. Μάρκος Βιδάλης προσωρινός εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής Τήνου και ο Ιεροδιάκονος μας Ιωάννης.
Μία ομάδα προσκυνητών από Τήνο που συνόδεψε τον Αρχιεπίσκοπο, ενώθηκε με την εκεί διεθνή ενοριακή κοινότητα για να τιμήσουν μαζί την Παναγία του Ροδαρίου,  συμμετέχοντας στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δίνοντας ταυτόχρονα μαρτυρία  ενότητας και καθολικότητας της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κατά το κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος  δήλωσε  ευτυχής που βρίσκεται στην ενοριακή κοινότητα της Μυκόνου, η οποία μαρτυρεί με την διεθνικότητά της την καθολικότητά της.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξασφαλιστεί μία τακτική πνευματική και ποιμαντική εξυπηρέτηση και στην ενοριακή κοινότητα της Μυκόνου. Αυτό διότι πιστεύουμε ότι το έργο της τοπικής Εκκλησίας αφορά όλα τα μέλη της Εκκλησίας. Αφορά τους μόνιμους πιστούς αλλά και τους περαστικούς, οι οποίοι μέσα σε ένα κοσμοπολίτικο νησί, που δυστυχώς δεν φημίζεται για την υποδειγματική ηθική συμπεριφορά, έχουν ανάγκη από μία πνευματική όαση. Ένα Καθολικό Ναό  που δίνει τη δυνατότητα σε τόσους και τόσους Καθολικούς επισκέπτες του νησιού για προσευχή και  περισυλλογή.

Είναι μια όμορφη εικόνα εκεί στον ενοριακό μας Ναό της Μυκόνου που ενώ είναι πλήρης κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ταυτόχρονα  από την πόρτα του ναού περνούν χιλιάδες άλλοι επισκέπτες του νησιού, προερχόμενοι από όλα τα μέρη του κόσμου. Κανείς  δεν γνωρίζει τη θρησκεία τους και το πιστεύω τους. Όμως πολλοί από αυτούς ρίχνουν μια ματιά στο εσωτερικό του ναού. Άλλοι συνεχίσουν την πορεία τους και άλλοι κοντοστέκονται,  ίσως για μια μικρή προσευχή. Και αυτή η ολιγόλεπτη προσευχή μπορεί για πολλούς από αυτούς να είναι ο αγιασμός της ημέρας του Κυρίου.

Σίγουρα η ζωή της Μυκόνου είναι περίεργη και δεν διευκολύνει την πίστη, δεν διευκολύνει τον αγιασμό της ημέρας του Κυρίου. Όλοι έχουν πέσει στη δουλειά και οι μέρες γι’ αυτούς είναι ίδιες και έχουν τον ίδιο σκοπό να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα για να βελτιώσουν τη ζωή τους. 
Η ποιμαντική διακονία στη Μύκονο δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς, ο οποίος μαζί με τις πολλές άλλες ποιμαντικές και άλλες δραστηριότητες  που του έχουν ανατεθεί δίνει τον καλύτερο εαυτό του και για το νησί της Μυκόνου. 

[module-232]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου