Σε μία συνάντηση των επισκόπων της Ελβετίας, ο Άγιος Πατέρας υπενθύμισε ότι το καθήκον των χριστιανών είναι να βοηθήσουν ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να γευθούν….να αισθανθούν και πάλι το Θεό.
Από την άλλη μεριά νομίζω ότι οι προβάλλοντες τα ναρκωτικά χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο. Εργάζονται ημέρα και νύκτα, μελετούν όλες τις περιπτώσεις για να δωρίσουν τα ναρκωτικά σε μικρές ποσότητες στα παιδιά, σε νεαρούς και αυτό για να δημιουργήσουν την πείνα των ναρκωτικών μέσω της γεύσης.
Από τη στιγμή που δημιουργείται η πείνα των ναρκωτικών, όλα έχουν ολοκληρωθεί, ο σκοπός πέτυχε. Με αυτή τη βιασύνη στο σώμα, δεν υπάρχουν πια εμπόδια στην αναζήτηση, στην απόκτηση των ναρκωτικών, ούτε και η μαύρη φτώχεια. Τα άτομα, βασανισμένα από αυτή την πείνα δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή.
Κατάλαβα λοιπόν ότι οφείλω να δώσω σε κάθε άνθρωπο τόσες ευκαιρίες για γευθούν το Θεό. Όταν ο άνθρωπος έχει πολλές εμπειρίες για το Θεό, η πείνα για το Θεό αυξάνεται τόσο που να μην μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν, με αυτές τις γεύσεις τον αναζητά πάντοτε και παντού και με κάθε κόστος.
Κάποιος εντόπισε σ’ αυτές τις δημοσιεύσεις μία προφητική ευκαι-ρία που προσφέρει στους αναγνώστες να αισθανθούν τη γεύση του Θεού.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου