ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ

Τα Χριστούγεννα στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού εορτάστηκαν με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει σε πανηγύρεις σαν και αυτή. Την παραμονή, στις 22.00, ξεκίνησε η Αγρυπνία των Χριστουγέννων η οποία ολοκληρώθηκε με την μεσονύκτια Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως του Σωτήρα, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων το πρωί, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.
Όλο το τυπικό ακολουθήθηκε πιστά, όπως προβλέπει η λατρευτική εκκλησιαστική λατινική Παράδοση: συμβολισμοί, ύμνοι και τροπάρια πλήρεις από σημασία, προκειμένου να εντάξουν το χριστιανό του σήμερα στο πραγματικό, θεολογικό πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία των τελετών των Χριστουγέννων είναι η Αγγελία της Γέννησης του Ιησού Χριστού, όπως αυτή εμπεριέχεται στο νέο Μαρτυρολόγιο της Ρωμαϊκής Εκκλησίας, που ψέλνεται στην αρχή της αγρυπνίας. Εξιστορεί, ενώ ταυτόχρονα αναγγέλλει και συμβολίζει ότι η Γέννηση του Χριστού δεν είναι καρπός μυθοπλασίας ή παραμυθιών, αλλά πρόκειται για ένα γεγονός που έλαβε χώρα σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και ημέρα. Το σωτήριο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου μαρτυρεί την άμεση επέμβαση του Αληθινού Θεού της χριστιανικής μας πίστης, ο οποίος παρενέβη στο ζωή του ανθρώπου και στη ροή του χρόνου, για επαναφέρει στην αρχική ισορροπία τον ξεπεσμένο, εξαιτίας του κακού και της αμαρτίας, άνθρωπο.

   

 [module-536]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου