Γεμίζει στάδια ο Πάπας

Γεμίζει στάδια ο Πάπας

 Δεκάδες χιλιάδες Βόσνιοι επιφύλαξαν θερμή στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επισκέφτηκε τη χώρα δύο δεκαετίες μετά τη λήξη του πολέμου συμβιώνουν διαφορετικές εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες.
Γεμίζοντας ασφυκτικά στο στάδιο του Σαράγεβο, οι πιστοί υποδέχθηκαν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ενθουσιασμό ενώ αυτός τους χαιρετούσε μέσα από το ειδικό όχημα που τον περιέφερε στο στάδιο. Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη Ποντίφικα στη Βοσνία, μετά από εκείνη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ το 1997.
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τις διαφορετικές κοινότητες της χώρας να πορευθούν στο δρόμο της συμφιλίωσης, αφήνοντας πίσω τις οδυνηρές συγκρούσεις του παρελθόντος.
 Ο ποντίφικας συναντήθηκε και με την πολιτική ηγεσία της χώρας και εξέφρασε την ανησυχία του για έναν παγκόσμιο πόλεμο, που όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Στις μέρες μας η φιλοδοξία για την ειρήνη και η θέληση για την οικοδόμησή της συγκρούεται με το γεγονός πως στον πλανήτη υπάρχουν αρκετές ένοπλες συρράξεις. Πρόκειται για ένα είδος τρίτου παγκοσμίου πολέμου που λαμβάνει χώρα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου