ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ.

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ.

ΜΑΣ ΕΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ
 

– Ποιό είναι η άποψή σας  για το σύμφωνο της συμβίωσης και το Γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ιδίου φύλου;

Η Εκκλησία  σέβεται και αγαπά και τους ομοφυλόφυλους, διότι και αυτοί είναι παιδιά του Θεού. Αυτά τα άτομα μπορούν να έχουν κάποιες διαφορετικές ροπές που είναι δυνατές  και που είναι δύσκολο να τις πολές φορές να ελέγξουν. Εάν όμως δεν ενεργούν με βάση αυτές τις ροπές, μπορούν να προοδεύσουν, όπως και όλα τα άλλα μέλη της Εκκλησίας. Εάν παραβαίνουν  το νόμο της αγνότητας  και τους ηθικούς νόμους της Εκκλησίας, τότε υπόκεινται  στην πειθαρχία  της Εκκλησίας, όπως συμβαίνει και με άλλα άτομα.

Η Εκκλησία θέλει να βοηθήσει αυτά τα πρόσωπα, να τα ενισχύσει, να τα συμπαρασταθεί στην επίλυση των προβλημάτων τους  και να τα βοηθήσει  να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Όμως δεν μπορούμε να σιωπούμε  εάν  υποπίπτουν δε ανήθικες πράξεις, εάν αναζητούν να ιδιοποιηθούν το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Το να συναινέσει κάποιος σ’ αυτές τις πρακτικές  θα ήταν εμπαιγμός  της ιερής σύστασης  του θεσμού του Γάμου που όρισε  ο ίδιος ο Θεός με συγκεκριμένο σκοπό «το αυξάνεστε και πληθύνεστε.

Αυτή είνια η διδασκαλία της Εκκλησίας του Χριστού και κανένας χριστιανός δεν μπορεί να την παραποιήσει.

Όσοι ανήκουν σε άλλες θρησκείες ή σε καμία και έχουν διαφορετική άποψη, τότε ας σκεφθούν απλά, αν η συμβίωση ή ο Γάμος μεταξύ δύο  προσώπων του ιδίου φύλλου, είναι προς όφελος ή προς καταστροφή της ίδιας της κοινωνίας, εφόσον η οικογένεια είναι το κύτταρό της.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου