ΓΑΜΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ

ΓΑΜΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ
 

Η τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου στην ενοριακή κοινότητα μας στη Σάμο δεν είναι ένα γεγονός συνηθισμένο. Γι’ αυτό όταν τελείται δημιουργεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα χαράς όχι μόνο για τους μελλόνυμφους, τους γονείς τους, τους συγγενείς και φίλους τους αλλά και για όλη την ενοριακή αυτή μικρή κοινότητά μας.

Αυτό συνέβη και με το Γάμο του εκ Τήνου καταγόμενου Χρίστου Απέργη και της Αργυρώς νοσηλεύτριας Αργυρώς Χριστοδούλου από Καρλόβασι της Σάμου. 

Το Μυστήριο τέλεσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος ο οποίος έφθασε για το λόγο αυτό από τη Νάξο.

Ο Ναός ήταν ασφυχτικά γεμάτος αλλά η τάξη και η σιωπή εντυπωσιακή βοήθησε πολύ στην όλη τέλεση του Μυστηρίου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο προσευχήθηκε και ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, ενώ ο συνεργάτης μας κ. Ανδρέας Παλαμάρης βοήθησε στα ασματικά μέρη της τέλεσης του Μυστηρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του βεβαίωσε τους νεόνυμφους ότι μόνο με την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους θα μπορέσουν να ζήσουν ευτυχισμένοι οι ίδιοι και τα παιδιά που θα τους χαρίσει ο Θεός. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουν. Εξάλλου το όνομα του συζύγου Χρίστος θα υπενθυμίζει την παρουσία του Χριστού μέσα στην οικογένειά τους. Αλλά και η Αργυρώ μόνο με την βοήθεια του Χριστού μπορεί να γίνει μία χρυσή σύζυγος και μητέρα.

Στην ενοριακή μας κοινότητα της Σάμου τελέστηκε η Θεία το Σάββατο βράδυ και την Κυριακή πρωί.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου