ΓΑΜΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ

ΓΑΜΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ
 

Η τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου στην ενοριακή κοινότητα μας στη Σάμο δεν είναι ένα γεγονός συνηθισμένο. Γι’ αυτό όταν τελείται δημιουργεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα χαράς όχι μόνο για τους μελλόνυμφους, τους γονείς τους, τους συγγενείς και φίλους τους αλλά και για όλη την ενοριακή αυτή μικρή κοινότητά μας.

Αυτό συνέβη και με το Γάμο του εκ Τήνου καταγόμενου Χρίστου Απέργη και της Αργυρώς νοσηλεύτριας Αργυρώς Χριστοδούλου από Καρλόβασι της Σάμου. 

Το Μυστήριο τέλεσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος ο οποίος έφθασε για το λόγο αυτό από τη Νάξο.

Ο Ναός ήταν ασφυχτικά γεμάτος αλλά η τάξη και η σιωπή εντυπωσιακή βοήθησε πολύ στην όλη τέλεση του Μυστηρίου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο προσευχήθηκε και ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, ενώ ο συνεργάτης μας κ. Ανδρέας Παλαμάρης βοήθησε στα ασματικά μέρη της τέλεσης του Μυστηρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του βεβαίωσε τους νεόνυμφους ότι μόνο με την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους θα μπορέσουν να ζήσουν ευτυχισμένοι οι ίδιοι και τα παιδιά που θα τους χαρίσει ο Θεός. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουν. Εξάλλου το όνομα του συζύγου Χρίστος θα υπενθυμίζει την παρουσία του Χριστού μέσα στην οικογένειά τους. Αλλά και η Αργυρώ μόνο με την βοήθεια του Χριστού μπορεί να γίνει μία χρυσή σύζυγος και μητέρα.

Στην ενοριακή μας κοινότητα της Σάμου τελέστηκε η Θεία το Σάββατο βράδυ και την Κυριακή πρωί.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

16η Κυριακή του Έτους

16η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 54[53], 6-8                         Ιδού ο Θεός με βοηθάει, και ο Κύριος είναι ο προστάτης

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 20 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου