Γαλλία: Οι αρχές γκρέμισαν τζαμί και εκκλησία στη “ζούγκλα” του Καλαί

Mία εκκλησία και ένα τζαμί, αυτοσχέδιους χώρους λατρείας μεταναστών που παραμένουν στη “ζούγκλα” του Καλαί, ισοπέδωσαν οι μπουλντόζες, προκαλώντας τις αντιδράσεις των “ενοίκων”.
Τα μηχανήματα εργάζονται επί δύο σχεδόν εβδομάδες στο στρα-τόπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας, ωστόσο οι μετανάστες υποστηρίζουν ότι είχε συμφωνηθεί να μην πειράξουν το τζαμί και την ευαγγελική εκκλησία. Όπως δήλωσαν στην Figaro, είχε προβλεφθεί οι δύο αυτές κατασκευές θα παραμείνουν για αυτό και τώρα μιλούν για περιφρόνηση των οργανώσεων και για διάθεση σύγκρουσης με τους μετανάστες, από την πλευρά των γαλλικών αρχών.
Με την έκταση που θέλουν να εκκαθαρίσουν με μπουλντόζες οι αρχές επιδιώκουν να εμποδίσουν την επιβίβαση μεταναστών σε φορτηγά στο Ντόβερ, στην προσπάθεια τους να περάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Οι μετανάστες δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από τον περιφερειακό δρόμο, και αυτό θα μας επιτρέψει να προλάβουμε την επιβίβαση», δήλωσε αρμόδιος.
Περίπου 4.000 μετανάστες, κυρίως από την Ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, ζουν στην «ζούγκλα» του Καλαί, ένα προσωρινό κέντρο υποδοχής που κανονικά μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1500 άτομα.

Από lifo.gr
       

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου