Βραδιά Καθολικής Νεολαίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης

Βραδιά Καθολικής Νεολαίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης
 

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Βραδιά προσκύνησης της νεολαίας στην Φανερωμένη. Η ατμόσφαιρα πολύ κατανυκτική και ο κόσμος έτοιμος να γίνει συνοδοιπόρος ενός ταξιδιού. Γιατί, αυτό το προσκύνημα δεν ήταν ένα προσκύνημα σαν όλα τα άλλα, ήταν ένα ταξίδι μέσα από το τάγμα της Παναγίας της Φανερωμένης με μοναδικό σύμμαχο την προσευχή και τα έργα γενναιοδωρίας και αγάπης προς τον πλησίον, όπου ο τερματικός σταθμός ήταν η ίδια η μητρική αγάπη της Παναγίας μας, μητέρας όλου του κόσμου.

Όλο το ταξίδι αποτελούνταν από 5 (πέντε) στάσεις, κάθε μία εκ των οποίων ξεκινούσε με την ιστορική αφήγηση, συνεχιζόταν με τη συμβολική πράξη και ολοκληρωνόταν με τις σκέψεις και με την άμεση σύνδεση του παρελθόντος με το παρών. Συνδετικός κρίκος των στάσεων αποτελούσε ο ψαλμός 110, ψαλμός του τάγματος της Παναγίας της Φανερωμένης.

ο ταξίδι μας ξεκίνησε μέσα από τη μελέτη του πρωτόλειου έργου του Αγίου Πέτρου Νολάσκο, ενός από τους τρεις ιδρυτές του τάγματος της Λύτρωσης.

Η συμβολική πράξη που ακολούθησε αφορούσε τη δωρεά ενός τροφίμου από τον καθένα μας, με τη δημιουργία έτσι του καλαθιού της προσφοράς, το οποίο και δόθηκε στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου, μιμούμενοι κατά αυτό τον τρόπο τα έργα προσφοράς του Αγίου Πέτρου Νολάσκο.

Η δεύτερη στάση του ταξιδιού μας αφορούσε την ίδρυση του τάγματος, η οποία συμβολίστηκε, μέσα από την απελευθέρωση από τα δεσμά που βιώνουμε, με την προσευχή, λέγοντας συγκεκριμένα την προσευχή που ο ίδιος ο Πατέρας μας δίδαξε, το Πάτερ Ημών.

Η Τρίτη στάση, με τη σειρά της, αφορούσε τα ταξίδια των μοναχών του τάγματος, ταξίδια ελπίδας για τους σκλαβωμένους, με τη συμβολική πράξη που την ακολούθησε να καλεί τον καθένα να γράψει με αφορμή το έτος Αφιερωμένης Ζωής που διανύουμε μία δέηση πάνω σε ένα χάρτινο καραβάκι για όλους τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο Θεό, τοποθετώντας το στη συνέχεια στη θάλασσα της ελπίδας.

Ο τέταρτος σταθμός του ταξιδιού αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένος στην Παναγία, ως συνοδοιπόρος στα έργα του τάγματος αλλά και πιο ευρεία ως φως της λύτρωσης για όλους τους Χριστιανούς. Αναγνωρίζοντας Της αυτές τις ιδιότητες, ο καθένας τοποθέτησε από ένα μικρό κερί δίπλα στην εικόνα της, συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο τη φλόγα της ελπίδας που θέλουμε να φουντώσει ξανά στις καρδιές όλων μας.

Τέλος, η πέμπτη στάση που σηματοδοτούσε και το τέλος του ταξιδιού ήταν και αυτή αφιερωμένη στην Παναγίας μας, μόνο που αυτή τη φορά με την ιδιότητα που έχει να είναι μητέρα όλων των ανθρώπων. Η τελευταία συμβολική πράξη του ταξιδιού μας περιλάμβανε την γραφή του ονόματος του καθενός μας πάνω σε μία αυτοκόλλητη καρδιά, η οποία στη συνέχεια κολλήθηκε πάνω σε μία υδρόγειο σφαίρα, συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη που μέσω της προσευχής μας θέλουμε να συντροφεύει όλο τον κόσμο.

Η ομιλία του Επισκόπου μας, μετά το τέλος του ταξιδιού, με την παρουσίασή όλων των «αφιερωμένων» ανθρώπων που ήταν παρόντες στο ταξίδι μας και η προσκύνηση του εικονίσματος της Παναγίας της Φανερωμένης, αποτέλεσαν και το τέλος της βραδιάς προσκύνησης και προσευχής, μία βραδιά από την οποία ελπίζουμε όλοι οι συμμετέχοντες να έφυγαν με τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη στις καρδιές τους.

Πηγή: episkopisyrou.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου