Βενεζουέλα: η επιτροπή “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” ζητά σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ” ΖΗΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Η Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σεβασμιότατος Roberto Luckert Leon, καταγγέλλει τη σύλληψη τριών γνωστών υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: του Janvier Tarazona, του Jose Rafael Tarazona και του Omar de Dios Garcia. Οι ακτιβιστές συνελήφθησαν από δυνάμεις των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας, τη στιγμή που κατήγγειλαν δημόσια υπευθύνους των Υπηρεσιών Πληροφοριών για θέματα  ιδιαίτερης ευαισθησίας”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με παράπονα συγγενών των συλληφθέντων, κρατήθηκαν υπό μη κατάλληλες συνθήκες, με αποτέλεσμα να προσβληθούν από Covid και να μεταφερθούν για νοσηλεία σε άγνωστη τοποθεσία, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ως τώρα η κατάσταση της υγείας τους. 

Η Επιτροπή “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” ζητά να επιδειχθεί σεβασμός προς τους συλληφθέντες, να υπάρξει αξιόπιστη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους, να επικρατήσει νομιμότητα και να τύχουν ανθρωπιστικής μεταχείρισης ανάλογης του θέματος υγείας που αντιμετωπίζουν.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου