Βενεζουέλα: η επιτροπή “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” ζητά σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ” ΖΗΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Η Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σεβασμιότατος Roberto Luckert Leon, καταγγέλλει τη σύλληψη τριών γνωστών υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: του Janvier Tarazona, του Jose Rafael Tarazona και του Omar de Dios Garcia. Οι ακτιβιστές συνελήφθησαν από δυνάμεις των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας, τη στιγμή που κατήγγειλαν δημόσια υπευθύνους των Υπηρεσιών Πληροφοριών για θέματα  ιδιαίτερης ευαισθησίας”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με παράπονα συγγενών των συλληφθέντων, κρατήθηκαν υπό μη κατάλληλες συνθήκες, με αποτέλεσμα να προσβληθούν από Covid και να μεταφερθούν για νοσηλεία σε άγνωστη τοποθεσία, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ως τώρα η κατάσταση της υγείας τους. 

Η Επιτροπή “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” ζητά να επιδειχθεί σεβασμός προς τους συλληφθέντες, να υπάρξει αξιόπιστη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους, να επικρατήσει νομιμότητα και να τύχουν ανθρωπιστικής μεταχείρισης ανάλογης του θέματος υγείας που αντιμετωπίζουν.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου