Βατικανό: δωρεά ασθενοφόρου στον ουκρανικό λαό


Στο Λβιβ έφτασε την Κυριακή ο Καρδινάλιος Krajewski, υπεύθυνος των Φιλανθρωπικών Έργων της Αγίας Έδρας, όπου παρέδωσε ένα ασθενοφόρο, δωρεά του Πάπα Φραγκίσκου. Το όχημα ευλογήθηκε από τον ίδιο τον Ποντίφικα και προορίζεται για το Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Μητέρας και Παιδιού.

Σημείο εγγύτητας, στήριξης και βοήθειας σε έναν λαό που βιώνει μεγάλα δεινά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο καρδινάλιος Konrad Krajewski αντιπροσωπεύει «τις πρώτες βοήθειες της φιλανθρωπίας» και με εντολή του Φραγκίσκου έφερε, διανύοντας οδικώς περίπου 2 χιλιάδες χιλιόμετρα, ένα ασθενοφόρο εξοπλισμένο με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό. Οι ουκρανικές αρχές, που τις τελευταίες εβδομάδες υποδέχτηκαν 250.000 εκτοπισμένους από εμπόλεμες ζώνες, έλαβαν το δώρο του Πάπα που ο ίδιος είχε ευλογήσει στο Βατικανό.

«Έχω το προνόμιο να παραδώσω στο όνομα του Αγίου Πατέρα αυτό το ιδιαίτερο δώρο, αυτό το όχημα που είναι σύμβολο, γιατί το ασθενοφόρο χρησιμοποιείται για να σώσει ζωές. Ο Ποντίφικας είναι πάντα γεφυροποιός, φέρνει ειρήνη, άρα αυτό το ασθενοφόρο είναι ακριβώς για τους ανθρώπους που υποφέρουν αλλά αντιπροσωπεύει και την αγκαλιά του Αγίου Πατέρα. Είναι ένας τρόπος να πει: «Είμαι κοντά σας, υποφέρω μαζί σας και ζητώ και ικετεύω για την ειρήνη για αυτή τη χώρα που βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία». Έχω ήδη παραδώσει αυτό το ασθενοφόρο στον νομάρχη του Λβιβ και με ευχαρίστησε, ευχαρίστησε τον Άγιο Πατέρα και είπε ότι το ασθενοφόρο προορίζεται για το παιδιατρικό νοσοκομείο ακριβώς για να σώσει τα παιδιά που έρχονται από τον πόλεμο» δήλωσε ο Καρδινάλιος.

Ένας από τους εκπροσώπους των ουκρανικών αρχών είπε ότι ήταν ένα σημαντικό δώρο επειδή ο αριθμός των προσφύγων στην περιοχή έχει αυξηθεί σημαντικά. «Ευχαριστώ καρδινάλιε Krajewski! Ευχαριστούμε τον Πάπα Φραγκίσκο για τις προσευχές του, για το ότι θυμάται την Ουκρανία: μας δίνει δύναμη! Θέλουμε η επόμενη γενιά μας να μην δει πόλεμο και να είναι υγιής». Στο τέλος της παράδοσης του οχήματος ο Καρδινάλιος προσευχήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Λβιβ.

Να σημειωθεί ότι ο Καρδινάλιος επισκέπτεται δεύτερη φορά την Ουκρανία για να παρέχει τη στήριξη και τη βοήθεια του Πάπα.

 

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου