ΒΑΤΙΚΑΝΟ-Parolin: όποιος κρατά την τύχη του κόσμου στα χέρια του, ας μας σώσει από τη φρίκη του πολέμου

 Ο καρδινάλιος Γραμματέας του Κράτους της Πόλης του Βατικανού ύστερα από την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: «Υπάρχει ακόμη χρόνος για καλή θέληση και για διαπραγματεύσεις»

Την ημέρα που η κρίση στην Ουκρανία επεκτάθηκε σε σύγκρουση, ο Καρδινάλιος Pietro Parolin, γραμματέας του Κράτους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Μπρος στις σημερινές εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία, διακρίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα και πιο εγκάρδια τα λόγια που είπε χθες ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος στο τέλος της γενικής ακρόασης. Ο Πάπας μίλησε για «μεγάλο πόνο», «αγωνία και ανησυχία». Και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «να απέχουν από κάθε ενέργεια που προκαλεί ακόμη περισσότερα δεινά στους πληθυσμούς», «αποσταθεροποιεί την ειρηνική συνύπαρξη» και «απαξιοί το διεθνές δίκαιο». Αυτή η έκκληση αποκτά μια δραματική επείγουσα ανάγκη μετά την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ουκρανικό έδαφος. Τα τραγικά σενάρια που όλοι φοβόντουσαν δυστυχώς γίνονται πραγματικότητα. Όμως υπάρχει ακόμα χρόνος για καλή θέληση, υπάρχει ακόμη χώρος για διαπραγμάτευση, υπάρχει ακόμη χώρος για την άσκηση μιας σοφίας που θα εμποδίζει την επικράτηση των συμφερόντων των λίγων, προστατεύει τις νόμιμες φιλοδοξίες όλων και σώζει τον κόσμο από την ανοησία και τη φρίκη του πολέμου. Εμείς οι πιστοί δεν χάνουμε την ελπίδα μας σε μια αχτίδα συνείδησης όσων κατέχουν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους. Και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε και να νηστεύουμε -θα το κάνουμε την επόμενη Τετάρτη (Τετάρτη των Τεφρών) – για ειρήνη στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

 

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου