Βαπτίσεις στο Βατικανό

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 

 

Την Κυριακή μετά τα Θεοφάνια, που η Εκκλησία κάνει ανάμνηση της Βαπτίσεως του Κυρίου, στο Βατικανό αναβιώνει η παλιά παράδοση κατά την οποία ο Πάπας χορηγεί το Μυστήριο του Βαπτίσματος σε τέκνα υπαλλήλων του Βατικανού. Φέτος ο Φραγκίσκος βάπτισε 16 βρέφη σε μια τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Καπέλα Σιξτίνα.

 

 

«Αυτό είναι το έργο σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας: να προστατεύσετε τη χριστιανική ταυτότητα των παιδιών σας», είναι κάποιες από τις προτροπές του Ποντίφικα προς τους γονείς που απηύθυνε κατά το κήρυγμά του. Και συνέχισε λέγοντας: «Και αυτά τα παιδιά έρχονται εδώ σήμερα με την ψυχή τους γυμνή προκειμένου να λάβουν τη δικαίωση του Θεού, τη δύναμη του Ιησού, τη δύναμη να προχωρήσουν στη ζωή, να λάβουν τη χριστιανική ταυτότητα […]. Τα παιδιά σας θα λάβουν χριστιανική ταυτότητα σήμερα. Και εσείς οι πατέρες και οι ανάδοχοι πρέπει να διαφυλάξετε αυτήν την ταυτότητα. Αυτή είναι η δουλειά σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας: να προστατεύσετε τη χριστιανική ταυτότητα των παιδιών σας. Είναι μια καθημερινή εργασία, αλλά κάντε τα να μεγαλώσουν με το φως που θα λάβουν σήμερα.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της μακράς τελετής και λόγω του μεγάλου αριθμού των βρεφών, υπήρχε μια ανησυχία!!! Ο Πάπας, δείχνοντας φυσικά πλήρη κατανόηση και ευαισθησία είπε στους γονείς: «Ελέγξτε μήπως είναι πολύ ζεστά, απελευθερώστε τα από πράγματα, να νιώθουν άνετα, καλά, κι αν πεινάσουν να τα θηλάσετε ήσυχα εδώ, ενώπιον του Κυρίου. Κανένα πρόβλημα. Κι αν φωνάζουν, ας φωνάζουν, γιατί κατέχουν το πνεύμα της κοινότητας, […], το πνεύμα του να είμαστε μαζί […]».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου