ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Μια προτομή του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ έγινε στόχος βανδαλισμού την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 σε μια Πολωνική Καθολική Εκκλησία στο Παρίσι.
Άγνωστος δράστης έριξε κόκκινη μπογιά πάνω στο γλυπτό που βρίσκεται έξω από τη Βασιλική της Notre Dame de lAssomption στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας.
Η συγκεκριμένη Εκκλησία είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη Πολωνική Καθολική Ενορία στην πόλη και βρίσκεται στην οδό SaintHonoré στο 1ο διαμέρισμα, κοντά στην Place de la Concorde.

Ο Εφημέριος του Ναού π. Paweł Witkowski, σε δηλώσεις που έκανε σε μια ιστοσελίδα είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι ενορίτες του είναι πολύ λυπημένοι για το περιστατικό. Ο Ιωάννης Παύλος Β΄ βοήθησε να απελευθερωθεί η Πολωνία από τον Κομμουνισμό και «σίγουρα δεν άξιζε τέτοια μεταχείριση». «Ο Άγιος Πατέρας συγχώρεσε αυτόν που τον είχε πυροβολήσει. Αυτή είναι η στάση που μπορούμε να ακολουθήσουμε απέναντι σε εκείνον που διέπραξε αυτή τη βεβήλωση», υπογράμμισε ο Ιερέας.
Αν και τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά, παρόμοιες πράξεις βανδαλισμού σημειώθηκαν στην Πολωνία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων μετά από απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου για την άμβλωση τον Οκτώβριο.
Αντίστοιχα επεισόδια βανδαλισμού που πλήττουν Πολωνούς Καθολικούς έχουν παρατηρηθεί και αλλού στην Ευρώπη.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου