ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ & ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τη νύχτα μεταξύ 2 και 3 Μαΐου 2021, σημειώθηκε επίθεση σε άγαλμα του Χριστού έξω από την Ενορία του Αγίου Καρόλου Borromeo στο Waltham της Μασαχουσέτης.
Ο εφημέριος π. Μάικλ Νολάν δήλωσε πως «είναι πιθανό η επίθεση να αφορά στην πίστη και σε μια πράξη ιεροσυλίας».
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε Καθολική Εκκλησία στο Waltham που σημειώνεται φέτος. Ένα εγκαταλελειμμένο Παρεκκλήσιο έγινε στόχος εμπρηστών και καταστράφηκε ολοσχερώς, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βανδαλισμών κατά Χριστιανικών λατρευτικών χώρων.

Τον Απρίλιο, το πρόσωπο ενός αγάλματος του Ιησού Χριστού βάφηκε με μαύρο σπρέι έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην Επισκοπή Fargo.

Στις 13 Μαρτίου έξω από την Ενορία του Αγίου Ιωσήφ στο Κάπιτολ Χιλλ, στην Ουάσινγκτον άγνωστοι ζωγράφισαν σατανικά γκράφιτι.

Τέλος, στις αρχές Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Πίου 10ου στο Ελ Πάσο άγνωστοι προξένησαν ζημιές σε ομοιώματα των Αγίων Αγγέλων.

(πηγή:catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου