Αφιέρωση στην Ιερά Καρδία του Ιησού

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

(της Αγίας Μαργαρίτας Αλακόκ)

 

 

Ω Ιερά Καρδία του Κυρίου και Σωτήρα μου Ιησού Χριστού, σε Σένα αφιερώνω και προσφέρω το άτομο και τη ζωή μου, τις πράξεις μου, τις δοκιμασίες και τα πάθη μου, έτσι ώστε όλο μου το είναι από εδώ και στο εξής να ασχολείται μόνο με την αγάπη, την τιμή και την δόξα Σου.

 

Αυτή είναι η αμετάκλητη θέληση μου, να ανήκω σε Σένα ολοκληρωτικά και να κάνω τα πάντα για την αγάπη σου, απορρίπτοντας με όλη μου την καρδιά οτιδήποτε μπορεί να Σε δυσαρεστήσει.

 

Σε δέχομαι, Ω Ιερά Καρδία, για τον μοναδικό σκοπό της αγάπης μου, της προστασίας της ζωής μου, της εγγύησης της σωτηρίας μου, της θεραπείας, της αδυναμίας και της αστάθειάς μου, της διόρθωσης όλων των ελλείψεων της ζωής μου και του ασφαλούς καταφύγιού μου την ώρα του θανάτου μου.

 

Φοβάμαι τα πάντα από τις δικές μου αδυναμίες και μοχθηρία, όμως εναποθέτω όλη την εμπιστοσύνη μου σε Σένα, Ω Καρδία της Αγάπης, και αντλώ από την Απέραντη Καλοσύνη Σου ελπίδα για όλα.

 

Σβήσε οριστικά από μέσα μου οτιδήποτε μπορεί να σε δυσαρεστήσει ή να Σου αντισταθεί.

 

Τύπωσε την αγνή Σου αγάπη τόσο βαθειά μέσα στην καρδιά μου έτσι ώστε να μην Σε ξεχάσω ή να Σε εγκαταλείψω ποτέ.

 

Σε ικετεύω, Χριστέ μου, μέσα από την απέραντη καλοσύνη Σου, δέξου όπως χαραχτεί το όνομά μου πάνω στην Καρδία Σου, γιατί σε αυτήν εναποθέτω όλη μου την ευτυχία και όλη τη δόξα μου, να ζήσω και να πεθάνω ως ένας από τους πιστούς σου υπηρέτες.

 

ΑΜΗΝ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου