Αφήστε τα μωρά να κλαίνε

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ

 

 

«Στην Καπέλα Σιξτίνα, με την ευκαιρία των Βαπτίσεων, τα εξαιρετικά έργα που φυλάσσονται σε αυτόν τον Ιερό χώρο τυλίγουν το εξαιρετικό δώρο της ζωής. Στις 12 Ιανουαρίου 2020, εορτή της Βάπτισης του Κυρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους γονείς «να αφήσουν τα παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν».

«Μην φοβάστε, αφήστε τα παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν. Αλλά μάλλον, εάν το μωρό σας κλαίει και γκρινιάζει, ίσως είναι επειδή είναι πολύ ζεστό: βγάλτε κάτι, ή επειδή πεινάει: θήλασέ τον, εδώ, ναι, πάντα με την ησυχία του. Ένα πράγμα που είπα και πέρυσι: έχουν «χορωδιακή» διάσταση: φτάνει να δώσει κανείς το «α» και ξεκινάνε όλοι, και θα γίνει η συναυλία. Μη φοβάσαι. Είναι καλό κήρυγμα όταν ένα μωρό κλαίει στην εκκλησία, είναι καλό κήρυγμα. Κάντε το να νιώσει καλά και πάμε παρακάτω. Αυτή η κραυγή μάλλον θα ανανεωθεί και αύριο. Όπως οι πρώτες κραυγές, θα συνοδεύει τις πρώτες στιγμές μιας νέας ζωής και θα αντηχεί ανάμεσα στους θησαυρούς της Καπέλα Σιξτίνα.»

Θα ήθελα πολύ όλοι όσοι τρομάζουν τα παιδιά να έχουν στο μυαλό τους τα λόγια του Αγίου Πατέρα: πρώτα εμείς οι ιερείς και μετά και οι ίδιοι οι γονείς που επιδεικνύουν έναν κακό ιερέα για να τα τρομάξουν και να σιωπήσουν, γιατί όλοι λένε ότι τα παιδιά στην εκκλησία μόνο ενοχλούν.

Σας παρακαλώ μην τα κάνετε να σιωπούν. Έίναι η πιο όμορφη χορωδία που μπορεί να έχει κάθε εκκλησία και κάθε λειτουργική εορτή!

π. Ριχάρδος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου